Ce presupune automatizarea unei case inteligente? Răspunsul corect de la specialişti!

0

Tot mai mulţi oameni optează pentru construirea unei case inteligente sau pentru transformarea unei case clasice în una smart. Casă inteligentă este aceea care poate fi controlată cu un singur buton, oferind confort şi o mulţime de alte beneficii utilizatorilor. Este o construcţie care necesită resurse financiare semnificative, însă fiecare investiţie se va dovedi a fi binemeritată. În plus, având în vedere aspectul financiar, proprietarii vor face reduceri masive în ceea ce priveşte plata facturilor de electricitate sau gaze.

Deşi acum câţiva ani noţiunea de casă inteligentă părea că vine din filme, astăzi astfel de case sunt construite de mulţi pasionaţi de tehnologie. Cu toate astea şi alte persoane care vor să dispună de confort şi să ţină pasul cu evoluţia tehnologiei îşi transforma locuinţa tradiţională într-o casă smart. Deşi este destul de întâlnită această idee, pentru mulţi încă este ceva inedit – o imagine ruptă din filme science-fiction.

Printre avantajele automatizării unei case inteligente, specialiştii Case-smart.ro le subliniază pe următoarele, ca fiind cele mai importante: sporirea confortului, economie de timp şi control de la distanţă asupra locuinţei

Ce presupune automatizarea unei case smart?

Automatizarea, în sine, reprezintă interconectarea unor dispozitive care dispun de aceeaşi reţea de internet, precum şi controlul acestora dintr-un singur loc sau cu ajutorul unei comenzi vocale. Pe scurt, totalitatea dispozitivelor unei case smart vor fi conectate la o tabletă/smartphone/laptop – device cu ajutorul căruia proprietarii îşi pot desfăşura activităţile zilnice în locuinţă.
Prezenţa camerelor de supraveghere smart. Ce înseamnă acest lucru?

Există numeroase sisteme inteligente care pot fi instalate într-o locuinţă şi care vor contribui benefic în viaţa proprietarilor. Unul dintre acestea asigura siguranţa casei şi a membrilor familiei, iar un produs care face parte din sistemul de siguranţă este camera de supraveghere.

Nu este vorba despre camerele clasice de supraveghere, ci despre cele care funcţionează doar la detectarea mişcării sau a sunetelor. De asemenea, este posibilă alertarea proprietarilor în cazul în care sunt sesizate anumite evenimente necunoscute în apropierea casei.

Prezenţa senzorilor de control al energiei

Sistemul de climatizare este important într-o casă inteligentă. Acesta contribuie la confortul oamenilor, dar şi la o economie de ordin financiar. Costul facturilor se va reduce semnificativ în momentul în care temperatura este controlată de senzori inteligenţi, fără a irosi energie.

Într-o casă smart, pregătirea mâncării este o plăcere

Cu ajutorul electrocasnicelor inteligente, prepararea reţetelor culinare poate fi făcută şi de o persoană neexperimentată. Dispozitivele inteligente pentru bucătărie vor semnala, de exemplu, arderea mâncărurilor sau vor regla temperatura astfel încât arderea cărnii să fie de domeniul trecutului.

În plus, persoană care găteşte va primi o notificare în cadrul aplicaţiei atunci când mâncarea este pregătită complet.

Şi curăţenia va fi o reală plăcere într-o casă inteligentă

Cu aspiratoarele sau mopurile robot, curăţenia poate fi făcută şi de la distanţă printr-o simplă accesare a aplicaţiei. Acest tip de tehnologie a evoluat realmente, activitatea unui astfel de dispozitiv pentru curăţenie fiind foarte eficientă.

Device-urile de curăţenie ajung în locuri greu accesibile ale locuinţei, curăţând fiecare colţ din încăperi. În plus, sunt silenţioase şi îşi îndeplinesc sarcinile relativ repede, eliminând orice fir de praf şi pata de murdărie.

În concluzie, printre dispozitivele care nu trebuie să lipsească dintr-o astfel de casă se numără: becuri şi prize inteligente, electrocasnice inteligente şi elementele reprezentative unui sistem de siguranţă complet.

 

Sursă: Agenția SeoPower

Sursă foto: Unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply