Ce preocupări ai în luna august?

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
De ţi-ai luat câteva zile de concediu sau doar vrei să profiţi de sărbătoarea naţională de pe 15 august (Adormirea Maicii Domnului) pentru o scurtă drumeţie la munte, îţi propun 3 destinaţii spectaculoase. Cel mai accesibil traseu este cel din Cheile Turzii, jud. Cluj, unde ape răcoroase însoţesc cărarea şi peisaje minunate se oferă privirii. Un alt traseu, puţin mai dificil este din Timişul de Jos, jud. Braşov, către Cabana Piatra Mare prin Canionul 7 Scări. Drumul în sine nu este dificil, dar cere puţină atenţie şi condiţie fizică pentru a urca segmentul de scări abrupte fixate în stâncă. Un loc absolut fantastic vei descoperi pe Valea lui Stan. Traseul începe de pe Transfăgărăşan, aproape de Barajul Vidraru, continuă în inima munţilor printr-un canion spectaculos, apoi prin pădure. Este recomandat doar turiştilor antrenaţi şi bine echipaţi, deoarece, deşi este amenajat cu scări, te solicită fizic intens.
arhiva Practic
arhiva Practic
***
Vremea este caldă încă, dar nu toată lumea se gândeşte la vacanţă, mai ales că în august este cea mai bună lună pentru înmulţirea trandafirilor prin butaşi. Tot acum, printre alte lucrări curente de îngrijire a culturilor, se culeg merele, perele de vară, prunele şi piersicile, se pun proptele ramurilor încărcate de roade bogate, dar încă necoapte, se face desfrunzitul parţial la viţa de vie, cârnitul la toate soiurile şi altoirea în ochi dormind la pomii fructiferi. În august se fac ultimele udări în livadă şi în viile pe rod.
***
Luna lui Gustar este bogată în evenimente de tot felul, iată câteva:
– 4-7 august Zilele Municipiului Miercurea Ciuc (sunt incluse numeroase evenimente culturale, sportive, gastronomice, de artă populară şi de agrement)
– 8 august Ziua Internaţională a Pisicilor
-12 august Ziua Internaţională a Tineretului
– 12-15 august Târgul Creatorilor Populari din România, ediţia a XXXIII-a, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
– 23 august Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului
– 24-28 august Târgul Mare al Bistriţei (zilele municipiului)
– 26-28 august Festivalul medieval „Cetăţi Transilvane” 2016, Sibiu
– 31 august Ziua Limbii Române
Mai multe informaţii găseşti în revista Practic Idei nr.8!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply