Ce plante aromatice cultiva romanii

0

 

Romanii sunt tot mai interesati de cultivarea propriilor plante, iar cele aromatice se numara printre cele mai apreciate in acest sens.

„Romanii se canalizeaza tot mai mult pe cultivarea de plante aromatice deoarece acestea sunt foarte greu de achizitionat proaspete. Astfel, rozmarinul, levantica si busuiocul se afla pe primele pozitii in topul celor mai vandute seminte de plante aromatice din magazinele noastre”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.
Citeste si: Planta aromatica: oregano.
Alaturi de acestea se numara si menta, coriandrul, dafinul, maghiranul, oregano, valeriana – mirodenii folosite tot mai des de catre romani atat in bucatarie, cat si ca plante medicinale.
”Plantele aromatice pot fi plantate oriunde in gradina, dar si in ghivece, iar in functie de zona din care provin, mediteraneana sau temperata, acestea trebuie recultivate anual sau pot deveni perene”, a mai spus reprezentantul companiei.
Acestea a mai adaugat ca, in cazul plantarii in gradina, daca nu sunt ingrijite corect, plantele aromatice se pot inmulti excesiv, lucru nedorit. Din acest motiv, este ideala amenajarea unei zone separate doar pentru aceste specii.
Pentru a veni in sprijinul romanilor care doresc sa cultive plante aromatice, Hornbach va amenaja in luna mai, in toate magazinele, o zona special dedicata in care clientii vor putea afla detalii despre aceste soiuri si cum trebuie ingrijite. In plus, aici vor putea alege si din cele mai noi specii de busuioc, patrunjel, syrischer sau marar.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply