Ce ne aduce Moș Nicolae

1

Elena Hăbăsescu, loc. Bocșa, jud. Caraș Severin
Dragi cititori,
Toți așteptăm sărbătorile de iarnă să ne bucurăm de atenția celor dragi, să vină Moș Nicolae și Moș Crăciun.
Pentru cei doi moși am o lecție care le poate folosi să facă ceva pentru fetițe. O poșetuță din materiale textile, utilă și frumoasă. În magazine se găsesc materiale textile cu imprimeuri frumoase, din care se pot confecționa diferite cadouri printre care și o poșetuță pentru fetițe. Se poate coase și cu mâna dacă mașină nu aveți.
Materiale necesare:
 o bucată de pânză cu model frumos pentru fetițe, cu dimensiunile de 15/20 cm. Eu am ales o floare albă.
 o bucată de vatelină sau material mai gros, pe care să-l punem în mijloc, să-i dăm poșetei o ținută mai fermă. Se poate și canafas care se folosește pentru întăritură la haine, dimensiune 15/20 cm.
 pentru dos folosim o bucată de pânză, indiferent de culoare sau țesătură, dimensiune tot 15/20 cm.
 2 nasturi, dacă vrem să-i facem un buzunar aplicat, ca să fie și mai utilă, dacă nu vrem buzunar, 1 singur nasture mai mare cu care închidem poșeta.
 câteva bucăți de saten, culori diferite, pentru floarea aplicată în colț. Se poate să croșetăm o floare dacă saten nu avem.
 o fâșie de pânză din care vom face bareta poșetei.

gentuta handmade
Foto: Elena Habasescu
Procedăm în felul următor: Unim cele 3 straturi de material prin cusătură decorativă la mașină sau cu mâna. Călcăm cu fierul și îndreptăm marginile. Paspoalăm cele 2 capete cu o fâșie de material. Îndoim materialul lăsând o porțiune de 6-7 cm  care va închide geanta. Paspoalăm cele 2 margini ale poșetei cu fâșii de material și în felul acesta vom obține poșeta încheiată. Dacă vrem să aplicăm un buzunar în spatele poșetei, înainte de a o închide pe margine, aplicăm buzunarul care se va închide tot cu nasture. Confecționăm un șnur la lungimea dorită și-l coasem pe cele 2 margini ale poșetei, pe care o va purta cu șnurul pe după gât. Pentru floarea din saten procedăm în felul următor: Tăiem cercuri cu diametre diferite, de la mic la mare și culori diferite. Cu ajutorul unei lumânări ardem marginile fiecărui cerculeț ca să nu se destrame. Punem cerculețele unul peste altul de la mare la mic și le prindem cu un fir de ață, după care aplicăm floarea pe un colț al gentuței (capac) fixând-o cu un nasture la mijloc. Dacă dorim, schimbăm locul aplicării.
Un cadou frumos pe care Moș Crăciun îl poate face unei fetițe cuminți sau mai multor prințese. Moșilor, vă doresc spor la cusut!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Decoratiuni de iarna | Revista Practic idei

Leave A Reply