Ce își doresc oamenii de la dormitorul lor. 4 aspecte la care nu te-ai gândit până acum

0

Primăvara este sezonul în care întreaga natură renaște, iar zilele călduroase ne îmbie să facem ceva schimbări în case. Este perioada redecorărilor și reamenajărilor în locuințe, iar dormitorul este una dintre încăperile care merită o atenție sporită.

O persoană își petrece 25 de ani din viață dormind, fapt ce ne obligă să creăm în dormitor un spațiu în care să domină relaxarea, energiile pozitive și unul perfect pentru reîncărcarea bateriilor la finalul unei zile încărcate.

Confort și stil, calitățile esențiale ale unui dormitor din care nimeni n-ar vrea să mai plece

Imaginația și creativitatea designerilor merge până departe, la idei cu multe culori, cu mult dinamism și cu un amestec de nuanțe și texturi. Totuși, cei mai mulți oameni nu își doresc un dormitor inedit sau ieșit din comun, ci unul în care să domnească serenitatea.

Asta înseamnă că trebuie să fie utilizate culorile calde și pastelate. Puțini sunt cei care se pot odihni cum se cuvine într-o încăpere cu o culoare foarte puternică. Albul, bejurile, culoarea piersicii se numără printre nuanțele preferate pentru dormitor.

Ideile foarte îndrăznețe sunt adesea respinse, deoarece oamenii își doresc confort și liniște și nu un decor foarte complicat, iar secretul stă în găsirea unui echilibru între creativitate și utilitate. Găsești în acest articol cele mai creative soluții pentru ca dormitorul tău să atingă apogeul confortului și a stilului.  Ne-au atras atenția în special prin faptul că prezintă trucuri interesante pentru fiecare tip de spațiu, de la dormitoare de mici dimensiuni, până la cele amenajate în mansarde spațioase.

Patul – cel mai important element al încăperii

Dormitorul nu trebuie să fie o încăpere care să fure ochii persoanei care intră în el. De altfel, este o cameră în care nu pășesc decât foarte puține persoane, musafirii nu au de ce să ajungă aici, așa că el trebuie decorat exact pentru activitatea care se desfășoare aici – relaxare, somn.

Așadar, piesa de rezistență este în mod evident patul. El ar trebui să fie obiectul de mobilier de la care se construiește întregul design al camerei. În plus, el este și obiectul care merită cea mai mare investiție – un cadru mare și cu un design deosebit, dar mai ales o saltea de bună calitate care să garanteze un somn cu adevărat odihnitor.

Nu gândi niciodată decorarea unui dormitor începând cu un alt obiect, patul este cel mai important. Tot mai multe persoane au devenit conștiente de acest lucru și optează pentru paturi mari, king-size, indiferent dacă le mai rămâne sau nu spațiu în încăpere. O tendință în ultimii ani este alegerea unui pat cu tăblie capitonată.

Lumină din abundență, dar calculată

Luminozitatea dintr-o locuință este extrem de importantă. Cu toții ne dorim livinguri, bucătării și birouri cu multă lumină. Când vine vorba despre dormitor, lucrurile se schimbă puțin. Sunt preferate mai mult lampadarele și veiozele în detrimentul corpurilor de iluminat mari, cu multe becuri și amplasate în mijlocul tavanului. Acestea au o lumină puternică ce cade de sus și nu oferă intimitatea specifică dormitorului

Totul în dormitor trebuie să îmbie la odihnă și somn, astfel încât veiozele de noptieră și lampadarele din anumite colțuri ale camerei sunt mult mai apreciate decât o lustră de tavan. Același lucru se aplică și când vine vorba despre ferestre;  un rând de draperii care să blocheze lumina naturală, când este cazul, e absolut necesar.

În ceea ce privește draperiile pentru dormitor, culorile grena, maroniu sau bleumarin se numără printre cele mai căutate. Draperiile de dormitor nu au de ce să aibă modele, cele uni sunt de obicei preferate pentru că sunt mai liniștitoare și blochează mai bine lumina.

Aspecte practice

Cel mai important principiu pe care trebuie avut în vedere atunci cândse decorează un dormitor este pragmatismul. Totul trebuie să fie simplu, ordonat și ușor de utilizat.

Toate lucrurile utile trebuie să fie așezate într-o logică, și să fie ușor accesibile. Este nevoie de o atenție sporită la supra-încărcarea spațiului. Eleganța și rafinamentul se obțin se puține lucruri, nu e nevoie să fie multe, ci deosebite.

Rezumă-te la lucrurile cu adevărat importante – patul, noptierele, o comodă/dressing. Celelalte lucruri, precum o măsuță de toaletă, biblioteca sau polițe, se adaugă după aceea. Nu trebuie să omiți nici spațiile de depozitare – fie un pat cu sertare laterale sau o ladă la capătul patului pentru depozitarea pilotei, a pernelor sau a altor lucruri de acest fel.

Tu ții cont de aceste aspecte atunci când amenajezi un dormitor? De la ce piese de mobilier pornești de obicei?

Sursa foto: creativecommons.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply