Ce înseamnă o casă bună de familie?

0

Pe măsură ce familia noastră se măreşte, se nasc cei mici, bunicii vin să ne ajute în creşterea lor sau ne aflăm în etapa în care copiii noşti devin adolescenţi, nevoile noastre locative se modifică, acestea presupunând un spaţiu din ce în ce mai mare, o spaţiere corespunzătoare, precum şi anumite facilităţi. O casă de familie va fi casa care va deţine potenţialul de a satisface nevoile noastre şi ale familiei, astfel că este obligatoriu să stabilim cele mai relevante criterii după care ne vom alege casa de familie.

Apartamentul potrivit  familiei tale

Atunci când începi să parcurgi ofertele de imobile puse la dispoziţie de o agenţie de imobiliare, este recomandat să îţi canalizezi atenţia către tipul de locuinţă de interes pentru tine şi familia ta. Dacă optezi pentru apartamente, ai grijă ca apartamentul ales să deţină configuraţia specifică pentru o casă de familie. Va fi luat în calcul numărul dormitoarelor, băilor şi al toaletelor de serviciu, balcoanelor şi teraselor. Suprafaţa bucătăriei şi a camerei de zi este esenţială pentru confortul unei familii, astfel că vei avea grijă ca dimensiunile acestor spaţii să fie generoase.

Pentru un apartament de familie, calea de acces trebuie să fie la îndemâna tuturor. Astfel, devine important să alegem etajul care ne va favoriza cel mai bine accesul. În cazul în care alegem un apartament la nivelele superioare, vom avea grijă ca blocul să fi prevăzut cu lifturi rapide şi funcţionale. De asemenea, nu uita de locul de parcare.  În ceea ce priveşte starea apartamentului, dacă alegi un bloc vechi, este necesar să apelezi la experienţa unui specialist în construcţii, acesta putând face o inspecţie stării pereţilor şi tavanului, instalaţiilor şi racordurilor, precum şi terasei blocului. Pentru un ansamblu rezidenţial nou, Cartea Construcţiei va reprezenta o sursă foarte valoroasă de informaţii legate de materialele folosite şi de etapele de construcţie efectuate.

Casă pe pământ

O casă cu curte poate reprezenta cea mai bună alegere pentru familia ta. Spaţiul interior generos, design-ul special, curtea, grădina şi căile de acces rapide, multiplele posibilităţi de amenajare interioară, toate vor veni în întâmpinarea nevoilor unei familii. O agenţie imobiliară îţi va pune la dispoziţie întrega ofertă de case de vanzare, iar ţinând cont de criteriile tale, vei avea posibilitatea de a-ţi procura casa mult dorită. Verificarea construcţiei şi a etapelor de lucru, precum şi existenţa certificatului de performanţă energetică sunt esenţiale, tocmai pentru a te asigura că faci alegerea potrivită.

Facilităţi şi poziţionare

O casă de familie va necesita acces rapid către unităţi medicale de urgenţă, către centre comerciale şi pieţe, unităţi de învăţământ, parcuri şi spaţii verzi, astfel că indiferent dacă alegi casă sau apartament, poziţionarea acestora ar trebui să permită acces către punctele şi activităţile de maxim interes pentru o familie cu copii.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply