Ce greșeli fac oamenii când cumpără pentru prima dată un apartament

0

Cu toții ne dorim să avem propria noastră locuință, să scăpăm de plata chiriilor și să ne organizăm după bunul plac spațiul în care locuim, fără a mai cere permisiunea proprietarului pentru fiecare gaură dată în perete. Confortul psihic de a fi deținătorul casei în care stai este neprețuit. Există foarte multe oferte de vânzare a apartamentelor, dar înainte de a porni în căutarea celei mai atractive dintre ele, e bine să știi că există câteva greșeli pe care le poți face atunci când nu ai experiență în ceea ce privește piața imobiliară. Care sunt acestea și cum le poți evita, ca să te poți muta cât mai repede în casa ta?

Cred că nu își permit să cumpere

Desigur, prețul unui apartament nu este unul mic, dar asta nu înseamnă că toți cei care au locuința pe numele lor au câștigat la loterie, nu-i așa? Dacă locuiești acum cu chirie, fă un calcul și vezi câți bani cheltuiești lună de lună pentru a avea un loc al tău. Aceeași sumă de bani sau chiar mai puțin ai putea plăti în cazul în care apelezi la programul Prima Casă sau la un credit ipotecar. Pașii pe care trebuie să îi faci sunt mici, dar importanți, așa că începe de astăzi să pui niște bani deoparte pentru avansul pe care va trebui să îl achiți, ca să te bucuri cât mai repede de propriul tău apartament.

Amână momentul

Piața imobiliară este în continuă dezvoltare, de aceea, peste câțiva ani, s-ar putea să te surprindă prețurile la care ar putea ajunge un apartament. Dacă, de exemplu, primești un job în afara țării, poți închiria apartamentul, dar poți avea și siguranța că ai unde să te întorci.

Nu își aleg un agent imobiliar priceput

În toată povestea cu achiziționarea unei locuințe, agentul imobiliar are un rol foarte important. De aceea, el trebuie ales cu mare grijă, ca să îți simplifice procesul pe cât posibil. Având o experiență mai vastă decât a ta în domeniul imobiliar, el va găsi cu o mai mare ușurință ofertele care îți convin. Mai mult decât atât, el va ști cum să negocieze cu cel care vrea să vândă, astfel încât afacerea să fie în avantajul tău.

Pasul pe care urmează să îl faci este unul foarte important, așa că ține cont de sfaturile de mai sus și urmează-le întocmai dacă vrei să te bucuri de o locuință numai a ta în cel mai scurt timp.

 

Sursa:Agentia Digital Workforce
Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply