Ce fel de prize se pot monta in baie?

0

Citeste in continuare sfaturile specialistului in legatura cu montarea prizelor in baie.

Monica Rosu, residential marketing manager, Schneider Electric recomanda prizele cu grad de protectie IP44 care se gasesc in hypermarketurile de bricolah. Acestea costa intre 6,78 lei si 17 lei, fara TVA.

Ce inseamna IP44

IP44 este un indice care arata gradul de de protectie al carcasei unui echipament electric impotriva unor elemente de risc cum ar fi apa sau praful.

Codul este format din literele IP si doua cifre care indica nivelul de protectie. Astfel prima cifra caracterizeaza protectia impotriva patrunderii de corpuri solide (este cuprins intre 1 si 6; 1 este protectia corpurilor solide cu diametrul mai mare de 50 mm, iar 6 este protectia totala impotriva particulelor de praf).

Cea de-a doua cifra caracterizeaza protectia impotriva apei, iar valorile sunt cuprinse intre 1 si 8 (1 este protectia impotriva condensului, iar 8 este protectia impotriva umezelii permanente).

IP44 este un indice care semnifica protectie impotriva corpurilor solide cu diametrul mai mare de 1 mm si protectie impotriva imprastierii de apa in toate directiile.

Gasesti intrerupatoare: aici, aici si aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Petra C. Ene
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply