Ce fel de mobilă de dormitor să alegi pentru un spațiu de dimensiuni reduse

0

mobila de dormitor

Mobila de dormitor este un obiect de care nu te poți lipsi, mai ales dacă te-ai mutat recent și trebuie să îți amenajezi locuința. Înainte de a o cumpăra pe cea care îți face cu ochiul, trebuie să te asiguri că se încadrează în spațiul pe care îl ai și că nu îți ocupă foarte mult loc. De aceea, e bine sa ai în vedere câteva sfaturi simple care să te ajute să îți creezi un decor de vis!

Optează pentru un pat rabatabil

Atunci când cauți mobila de dormitor, primul lucru la care trebuie să te gândești este patul, căci acela este locul în care te vei odihni în fiecare seară. Și pentru că un spațiu restrâns nu îți permite un pat tapițat de mari dimensiuni, cea mai bună alegere pentru mobila de dormitor este patul rabatabil. Mecanismul lui este unul destul de simplu, care presupune un sistem de rabatare metalic și un picior de sprijin. Acestea oferă un ansamblu solid, sigur și rezistent. Potrivit atât pentru apartamente, cât și pentru garsoniere, patul care se rabatează este ideal când simți nevoia de mai mult spațiu.

Caută dulapuri de haine spațioase

Un spațiu de dimensiuni reduse te determină să așezi mobila de dormitor într-un mod cât mai practic, fără a-ți aglomera camera. De aceea, este important să ai în vedere dulapuri spațioase, cât mai bine compartimentate, în care să îți încapă toate cele necesare. Uită de dulapurile masive și incomode, de pe vremea bunicilor, folosite cel mai adesea pe post de decor. Alege dulapuri de mici dimensiuni, cât mai practice, în stil minimalist și șifoniere din placaj, care să te ajute să îți organizezi întreaga cameră. De asemenea, compartimentele de depozitare cu uși furnizează spațiu suplimentar pentru articolele vestimentare.

Nu renunța la comode

O comodă joasă, cât mai bine compartimentată și cu cât mai multe sertare te poate salva când vine vorba de mobila de dormitor destinată spațiilor mici. Deși ai fi tentată să renunți la această piesă, din lipsă de spațiu, află că o comodă îngustă te va ajuta să îți organizezi mai bine lucrurile și să le păstrezi cât mai aranjate. În același timp, vei avea la îndemână toate mărunțișurile de care nu te poți lipsi.

Alege cu grijă noptierele

Cine a spus că ai nevoie de două noptiere mari lângă pat pentru a te simți mai ceva ca într-o cameră de hotel în ceea ce privește mobila de dormitor? Dacă simți nevoia să ai lucrurile personale mereu la îndemână, optează pentru o singură noptieră, de dimensiuni reduse, încăpătoare, pe care să o folosești ca element de decor când patul rabatabil este ridicat. Nu numai că vei economisi spațiu, dar îți vei amenaja camera într-un stil cât mai original.

Pe FAVI.ro, ai la dispoziție o mulțime de articole de mobilă de dormitor dintre cele mai diverse, pe care le poți admira pe pagina https://favi.ro/produse/categorie/dormitor. Fie că ești adepta stilului clasic, fie că preferi stilul minimalist, fii sigură că aici ai găsit locul ideal în care să îți pui imaginația la încercare!

 

 

Sursă: Agenția Advertising Iagency

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply