Cătina te ajută să previi răcelile și virozele

3

A venit cu adevărat toamna, cu zile întunecoase și ploi leneșe, mărunte, care parcă alimentează toate răcelile. Și oricât te îmbraci de gros, oricât te ferești de colegii răciți și care abia mai pot vorbi, tot simți amenințarea virozei. Dar în aceste cazuri o idee este să te pregătești pentru sezonul răcelilor stimulând imunitatea organismului.

catina
Foto: Monica Viericiu

Pe lângă un supliment de vitamina C, preferabil din legume și  fructe  crude, sau, la nevoie, sub formă de comprimate, mai poți încerca o cură cu cătină și produse apicole.

Foarte bună este cătina ținută la macerat în miere de albine, preferabil de salcâm, care o conservă minunat și care au un gust divin. Două lingurițe pe zi sunt suficiente pentru copii, în timp ce adulții trebuie să consume o cantitate dublă.

Cătina curățată de codițe, spălată și uscată se lasă 7 zile la macerat în miere curată, într-un borcan de sticlă cu capac preferabil, apoi preparatul se poate consuma.

Umpli borcanul pe o treime cu cătină, apoi adaugi mierea până aproape sus. Bobițele se vor ridica treptat la suprafață, așa că este necesar să amesteci preparatul din când în când.

Dacă nu suporți gustul intens acrișor al bobițelor de cătină, înainte de a le pune la macerat în miere, le poți da prin blender, obținând astfel o pastă omogenă care va fi mai ușor acceptată de copii. Cătina energizează organismul, combate eficient stresul, de aceea este recomandat să fie administrată mai ales în prima parte a zilei, cel mai bine dimineața.

Cătina se poate folosi și sub formă de pulbere. Bobițele se pot păstra și la congelator.

Mierea, polenul, tinctura de propolis ajută și ele în mare măsură la sporirea imunității organismului. În miere se conservă foarte bine cătina, precum și alte fructe ori semințe. Citește despre miere aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: tipuri de catina | Revista Practic idei

  2. Pingback: Cum sa te ingrasi | Revista Practic idei

  3. Pingback: Catina proprietati si beneficii sanatatii – Clepsidra timpului

Leave A Reply