Cateva sfaturi despre dulapul de haine

0

 

Poti sa ai mereu un sifonier ordonat si bine organizat daca citesti sfaturile de mai jos.

Marimea conteaza

In primul rand daca te-ai hotarat sa achizitionezi un dulap nou trebuie sa faci un calcul sa vezi ce marime sa alegi. Spatiul dulapului necesar pentru o persoana este de 90 cm latime si 60 cm adancime, astfel poti calcula dimesiunea aproximativa a dulapului pe care il vei cumpara dupa numarul de persoane din casa.

De obicei sifonierul sta in dormitor, dar sunt si oameni care il prefera pe hol sau in camera de zi combinat cu biblioteca. Daca alegi sa faci un dulap separat copiilor ai grija ca acestia sa poata ajunge singuri la hainele agatate pe umerase.

Exista solutii si pentru spatii mici

Daca locuiesti intr-un spatiu foarte mic, cum ar fi o garsoniera, poti sa combini dulapul de haine cu alte obiecte de mobilier astfel incat sa ai un obiect de mobilier mai mare cu mai multe functii.

In ceea ce priveste usile acestuia poti alege varianta usilor glisante daca dulapul are cel putin 200 cm latime, iar daca alegi usile normale ai grija ca in fata lor sa fie un spatiu liber de 18-120 cm.

Alege compartimentarile in functie de stilul tau

Compartimetarile interioare va trebui sa le alegi in functie de stilul tau si de hainele pe care le ai. De multe ori in cataloagele de mobile sunt prezentate foarte frumos sisteme pentru sacouri, cravate, curele. Nu are sens sa alegi astfel de compartimentari daca tu nu folosesti obiectele vestimentare respective.

Grupeaza sertarele in partea de jos, iar sus lasa loc pentru valize si genti de voiaj sau si mai bine pentru hainele iesite din sezon pe care nu le mai porti.

 


Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply