Cățelușa știe că este iubită

2
fata cu catel
Foto: Paula-Iulia Peșteșan
Paula-Iulia Peșteșan, loc. Cenad, jud. Timiș
Dragă redacție,
Sunt o mare admiratoare a revistei Practic Idei de puțin timp, în schimb mă simt foarte norocoasă că am avut și două articole premiate. Din banii câștigați îmi iau rechizite școlare sau câte ceva dacă văd pe placul inimii, drept care vă mulțumesc.
Locuiesc la țară în casa bunicilor de când mă știu, dar școala o urmez în Timișoara. Am posibilitatea să merg acasă doar la sfârșit de săptămână și în timpul scurt îmi place să mă ocup cu câte ceva. În acești 3 ani de când sunt elevă în Timișoara, am putut compara viața de la oraș cu viața de la țară. Nu pot spune că nu îmi place viața de la oraș, dar n-aș schimba-o cu viața de la sat, deși este mult mai grea. Aș dori să vă scriu despre marea mea pasiune față de animale și păsări. Iubesc animalele, fie că sunt câini, fie că sunt pisici sau găini, dar o dragoste aparte nutresc totuși față de cățelușa mea, Linda. Ne vedem la sfârșit de săptămână, sunt două persoane care mă așteaptă la poartă, bunica și cățelușa, care nu cântărește nici 3 kg.
Am primit-o de la o cunoștință, care a vrut să o abandoneze și de aproximativ 3 ani trăiește la noi în curte. Cu puțin timp și răbdare am reușit să o punem la punct cu o băiță, mâncare și apă curată. Este foarte gălăgioasă, latră toată ziua, semnalând dacă vine cineva, fie cine o fi de poartă nu poate trece. Când vine căldura îi facem băiță mai des, lucru ce nu îi place deloc, de mâncat, mănâncă ce mâncăm și noi, nu o răsfățăm fiindcă nu ne permitem, așa că mănâncă tot și nu refuză nimic, pentru că așa este obișnuită. Se joacă în curte, nu cunoaște lanțul fiindcă bunica nu permite, deși de multe ori mai rupe și din flori și plante. Dacă este certată își lasă jos codița și urechiușele și se retrage aproape pe burtă la locul ei. Cățelușa mea știe că este iubită, chiar de aceea este și lingușitoare, mă cam supăr când mă murdărește pe pantaloni.
Eu înțeleg ce înseamnă prietenia cu un patruped, pentru că ori de câte ori îl cerți, știe că apoi vine mângâierea, nu se supără, din contră îți va fi un prieten credincios o viață. Prietenia lui este adevărată și sentimentele la un câine sunt sincere, el nu știe să se prefacă, ci oferă tot ce are el mai bun, fără să ceară ceva în schimb. Se mulțumește cu mâncare, apă curată, puțină mângâiere, joacă și un locșor curat unde se poate odihni. Dacă te decizi să crești un animal, nu-l abandona orice s-ar întâmpla.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Catel pinscher | Revista Practic idei

  2. Pingback: Catelusa | Revista Practic idei

Leave A Reply