Cat de roz e viata atunci cand ai 16 ani

0

Intre un turneu la Milano si unul la Roland Garros, intre antrenamente si scoala, am prins-o acasa pe Diana Marcu.

La 16 ani, ea practica tenisul de performanta, urmand cariera tatalui ei, si, in ciuda faptului ca e mai mereu plecata din tara, a dorit sa isi decoreze si sa isi personalizeze camera, spatioasa cat o garsoniera.

Camera Dianei, ca oricare camera de tineret, este spatiul mai multor activitati diferite: odihna, lucru, depozitare, intalniri cu prietenii. Am adaugat fiecarei zone functionale cate un element decorativ, care sa ajute la organizarea si delimitarea vizuala a spatiului, dar si sa centreze atentia pe acea zona.

Am pictat vrejuri mari de flori in dreptul patului – unde peretii erau goi si in dreptul canapelei – o altă zona importanta in camera. In coltul cu biroul am pictat foarte putin. Acolo in centrul atentiei am pus un panou colorat, pe care sa puna Diana orice doreste: orarul, fotografii care ii plac, mesaje de la prietene etc. Am dat panoul din polistiren cu vopsea lavabila violet.

Florile le-am pictat cu vopsele acrilice, rezistente in timp, si, suplimentar, am dat la sfarsit un strat transparent de vernis (substanta care protejeaza pictura).

Cand intri in camera Dianei, cu siguranta iti dai seama cine este locatarul. Camera ei este cel mai colorat loc din toata casa. S-a implicat si i-a facut placere sa caute mobila si obiecte, sa isi organizeze obiectele personale in diversele zone functionale ale camerei. Si a facut toate modificarile cu un buget mic.

A fost un bun exercitiu de afirmare a personalitatii, dar si pentru urmatoarea provocare in amenajari: camera de studenta sau chiar casa ei.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Raluca Alexandru, foto: Andrei Baltaretu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply