Cât de des trebuie schimbate elestrocasnicele și alte dispozitive din locuință

0

Buna funcționare și siguranța locuinței tale sunt condiționate de schimbarea periodică a anumitor electrocasnice și diferite dispozitive. Notează aceste informații într-o agendă sau salvează link-ul articolului pentru a ține minte când trebuie să faci actualizări.

Detectoarele de gaz

În urma tragediei de la Colectiv, proprietarii de apartamente care au geamuri termopan sunt obligați să își monteze senzori de gaze. Aceștia ar trebui schimbați la 7 ani și trebuie să te asiguri că funcționează întotdeuna (au luminița aprinsă, bateriile încă funcționează sau cablul încă este în priză).

Detectoarele de fum

Aceste detectoare ar trebui schimbate după 10 ani. Și în cazul lor, trebuie să te asiguri că funcționează corect întotdeuna.

Extinctioarele de foc

Extinctioarele de foc au un termen de valabilitate de 12 ani (cele care se pot încărca ar trebui schimbate la 6 ani). Verifică lunar menometrele și dacă extinctorul este plin.

Frigiderul

Frigiderul ar trebui schimbat odată la 15 ani, dar multe persoane îl înlocuiesc mai devreme, pentru a folosi un model dintr-o clasă energetică mai bună.

Mașina de spălat rufe

Acest electrocasnic ar trebui schimbat la aproximativ 10 ani, dar și în acest caz ai putea să îl înlocuiești cu un model mai bun. Asigură-te că aparatul funcționează corect – orice problemă ar trebui remediată imediat!

Citește și: Cum să alegi mașina de spălat

Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase ar trebui schimbată la 8-10 ani. Asigură-te că o cureți bine și funcționează corect, iar dacă apare vreo defecțiune spală vasele manual până când o repari.

Centrala termică

Centrala termică ar trebui schimbată în general la 10 ani, dar există și semne care îți arată că ar trebui să o înlocuiești mai devreme. De exemplu, dacă locuința nu se încălzește uniform, costurile au crescut, elimină monoxid de carbon, reparațiile sunt ineficiente sau produce zgomote din ce în ce mai mari, ar fi cazul să achiziționezi una nouă.

Aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat ar trebui schimbat la 8-10 ani, dar dacă are probleme legate de umiditate, fluctuații de temperatură sau zgomot excesiv, e timpul să îl înlocuiești.

Jgheaburile

Cele din aluminiu ar trebui schimbate la 30 de ani dacă sunt întreținute bine, însă cele din vinil se deteriorează mai repede. Verifică-le de două ori pe an, dar și după furtuni puternice.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply