Căsuța de la țară. 4 lucruri de care ai nevoie pentru a te bucura de confortul vieții moderne, dar și de liniștea satului

0

casa la taraO căsuță de vacanță, undeva la țară, este un deziderat pentru mulți dintre noi, mai ales că viața într-un oraș mare poate deveni foarte obositoare uneori. O casă de mici dimensiuni, dar cu o curte în care să avem o mulțime de flori și poate și câteva legume este tot ce ne trebuie pentru a ne încărca bateriile la sfârșitul săptămânii. Într-o astfel de casă de vacanță putem să ne relaxăm în totalitate și să uităm de stresul de la serviciu.

Mulți dintre noi avem deja o astfel de căsuță, moștenită de la bunici sau părinți, iar cu o mică investiție putem să creem un colț de rai în care să se îmbine cu succes viața modernă cu liniștea satului. Iată de ce vei avea nevoie pentru a te bucura cu adevărat de căsuța ta de la țară.

O centrală termică

Persoanele care stau la sat se lovesc adesea de problema încălzirii. Sobele presupun o mulțime de inconveniente, așa încât o centrală termică ne scutește de timp și energie pierdute. Este o investiție pe termen lung, ce se va amortiza în câțiva ani și care va spori confortul considerabil.

În multe sate s-a făcut deja racordarea caselor la gaze, așa încât centrala termică va fi și o modalitate ieftină de a încălzi locuința. Pe acest site vei o găsi o mulțime de opțiuni în ceea ce privește sistemele de încălzire pentru case.  Chiar și dacă gospodăria nu este racordată la gaze, poți să optezi pentru o centrală pe lemne, care va încălzi întreaga casă și va furniza și apă caldă fără un efort prea mare din partea ta.

Un generator

În sate, penele de curent sunt mult mai dese decât în orașe, iar uneori pot dura câteva ore bune. Pentru a evita neplăcerile provocate de o pană de curent optează pentru un generator pe benzină, care va fi o soluție salvatoare ori de câte ori va exista vreo avarie la sistemul de distribuție al energiei electrice.

Un generator pentru o locuință are dimensiuni mici și poate fi păstrat într-o magazie fără să ocupe prea mult spațiu. O casă la țară ne asigură aer curat, legume bio și liniște, însă vom fi departe de oraș, iar distribuitorul de curent electric nu va putea rezolva la fel de repede eventualele probleme, așa că un generator se va dovedi a fi extrem de util.

Hidrofor

Un hidrofor este absolut necesar dacă locuința nu a fost racordată la canalizare, așa cum este cazul multor case din satele românești. El va asigura sursa de alimentare cu apă pentru uzul casnic, dar și pentru grădinărit, fiind și foarte economic.

Hidroforul extrage, filtreză și pompează apa și este unul dintre obiectele care ne simplifică mult viața la țară în cazul în care nu există canalizare. 

Un radio, televizor sau computer

Am lăsat pe ultimul loc aparatele care nu sunt neaparat necesare, dar care ne sunt de folos din când în când. Un radio va însufleți curtea și ne va ține de urât. Și un televizor ne va fi util, seara, când vrem să aflăm ce s-a mai întâmplat în lume câtă vreme noi ne-am relaxat în grădină.

Un computer poate să țină și locul radioului și al televizorului dacă e conectat la internet și ne ajută să fim mereu la curent cu ce mai fac prietenii noștri virtuali. Oricare dintre aceste trei aparate iți va fi util și îți va spori confortul în mica ta căsuță de vacanță de la țară.

Ce alte lucruri crezi că mai sunt necesare pentru a ne bucura de liniștea vieții la țară, dar și de confortul vieții moderne?

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply