Castigatorii Concursului International de Arhitectura

0

Cea de-a IV-a editie a Concursului International de Proiecte pentru studenti si scoli de Arhitectura avand tema “upgrade – continuitate si schimbare”, si-a anuntat castigatorii.

Castigatoarea

Mara Victoria Bogoescu, studenta a Universitatii de Arhitectura din Bucuresti, a castigat premiul I obtinand unanimitatea voturilor membrilor juriului international.

Proiectul castigator a fost realizat sub indrumarea Prof.Dr.Arh. Ştefan Scafa-Udriste, iar premiul in valoare de 6.000 euro este oferit pentru prima oara unui student din Romania. Ediţiile anterioare au fost castigate de studenti arhitecti din Serbia (2006) si Canada (2008).

Participanti

La cea de-a patra editie a acestui concurs au fost supuse jurizarii 65 de lucrari din care juriul a nominalizat 20 pentru selectia finala, acordand – in final – premiile 1, 2 si 3 si 10 mentiuni. Dintre lucrarile preselectate pentru jurizare in etapa finala a competitiei, 10 au fost elaborate de studentii romani.

Juriul

Membrii juriului au oferit premiul al II-lea, in valoare de 4.000 de euro, Milenei Slavikovic, studenta la Universitatea din Belgrad, iar premiul III in valoare de 3.000 de Euro Thaliei Niniou, studenta la Scoala de Arhitectura a Universitatii din Patras, Grecia. Mentiuni in valoare de 1.000 de euro au mai luat studentii romani Mara Vasile si Raluca-Ioana Pestisanu, Eugenia Voinescu si Florina Dragoncea, Ilinca Ruxandra Radulescu, Dan Remus Gradin si Andreea Alexandra Bahnean, studenti in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.

Lucrarile

Lucrarile sunt expuse si pot fi vizitate pana pe 20 februarie 2011 la Galeria ¾ din cladirea Teatrului National Bucuresti//MNAC – Intrarea ARTEXPO. Agenda evenimentelor organizate in cadrul expozitiei este disponibila accesand www.lafarge.ro.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply