Câștigă din afaceri dulci

1
prăjitură
Foto: Corina Maria David
Corina Maria David, loc. Măneciu-Ungureni, jud. Prahova
Dragă redacție, Am decis că după o lungă perioadă în care doar am citit revista, ar fi timpul să încep din nou să vă trimit câteva rânduri în care să vă povestesc despre ideile mele, idei care sper să vă placă.
În urmă cu mulți ani, copil fiind, am primit în dar de la părinți o chitară. Am învățat vreo două cântecele, dar chitara nu era de mine. Îmi părea rău că au cheltuit o groază de bani pentru mine în zadar, şi cu durere în suflet că nu am putut să fac mai mult, am păstrat chitara, sperând că într-o zi îmi va fi de folos. Şi bine am făcut! Le-am oferit la rândul meu o chitară, practic aceeaşi, dar …dulce! Cum? Instrumentul cu pricina mi-a fost de ajutor în a face un tort în formă de chitară. Pe o coală mare, am trasat conturul chitarei. Acest şablon l-am pus pe blatul de tort (de mărimea chitarei) şi am decupat cu ajutorul unui cuțit. „Mânerul” l-am făcut separat (tot cu şablon). Chiar dacă originalul nu mai avea corzi deoarece a trecut prin multe mâini curioase de copii, nu de muzicieni, am vrut ca aceasta să fie completă aşa cum o primisem eu. I-am trasat corzile, i-am pus butonii (dacă nu greşesc denumirea) şi tortul a fost gata. Astfel conştiința mea este mai puțin încărcată. Şi dacă am ajuns pe tărâmul dulciurilor, vă propun să continuăm la fel. Câți dintre noi nu am cumpărat ca suvenir clasicele bibelouri reprezentând delfini, broscuțe… sau nu am adunat scoici care să ne amintească de mare până la următoarea vizită?! Mie aceste lucruri nu numai că mi-au amintit de mare, dar mi-au fost şi de folos în decorarea torturilor. Când un copil te roagă să-i faci un „tolt cu delfini” nu-l poți refuza şi-ți pui imaginația la încercare. Noroc cu delfinii bibelou pe care i-am avut drept inspirație. Şi nu se poate mare fără scoici. După ce am spălat şi dezinfectat câteva scoici, le-am folosit drept mulaj pentru scoicile dulci. Şi de această dată tortul a fost primit cu aplauze de copii, cei mai sinceri şi mai exigenți „clienți”. V-am mai scris uneori despre cutiile de plastic cărora le-am dat noi întrebuințări. Şi de această dată mi-au fost de folos în bucătărie. O caserolă de înghețată a fost mulajul unei mistrii, tort pentru un zidar, evident, iar o banală cutie de bețişoare igienice m-a ajutat în confecționarea unei cutiuțe cu răvaşe. O altă caserolă de formă ovală mi-a fost de folos în realizarea unui coşuleț dulce cu flori. Cutiile de plastic sunt foarte potrivite pentru mulaje, deoarece se desprind mai uşor de ciocolată. Tot ceea ce aveți nevoie este multă, multă răbdare. La tortul de anul nou mi-au fost de ajutor şi clopoțeii ornamentali pentru brad. Fiind mai mici, au dat un aer de sărbătoare cutiuței pline cu răvaşe. Apropo! Era unul şi pentru redacția și cititorii revistei. Scria că anul acesta veți avea doar belşug şi bucurii! Băiatul meu este deja mare şi a lăsat jucăriile. Multe dintre ele le-a dăruit altor copii, dar pe cele de suflet le-a păstrat. Am împrumutat şi eu două maşinuțe mici pe care le-am dezasamblat (rămâne secret) le-am spălat foarte bine şi
le-am uscat. În ele am introdus pasta de zahăr formând mici surori ale celor de plastic. Le-am pictat cu colorant alimentar în diferite culori şi astfel am realizat un tort pentru un pasionat al maşinilor. Un alt iubitor de maşini (fiul meu) a vrut un tort în formă de TIR, dar care să aibă şi in-stalație electrică în stare de funcționare. Farurile au fost făcute din ledurile unor jucării deteriorate. Să nu credeți că dulapurile mele sunt pline de lucruri, ce altfel ar fi trebuit aruncate, dar uneori este bine să păstrezi câte ceva, fiindcă nu se ştie când îți vor fi de folos. Sper că v-au plăcut ideile mele. Dacă nu, măcar torturile, adevărate torturi pentru cei aflați la dietă! Vă îmbrățişez cu drag şi fiindcă primăvara a sosit, coşulețul dulce cu flori vi-l ofer în mod simbolic, urându-vă ca soarele cald să vă mângâie fețele şi sufletul! În primul număr al revistei Practic Idei, una dintre întrebări se referea la subiectele pe care am vrea să le găsim în numărul următor. Îmi cer scuze că nu am trimis sondajul în plic, dar dacă îmi este permis, aş dori să-mi exprim opiniile prin intermediul acestui e-mail. Subiectul pe care l-aş dori este de fapt sfatul unor persoane capabile în deschiderea unei cofetării. Poate cineva care deține aşa ceva este dispus să mă informeze despre acest lucru. În legătură cu rubrica nouă, mi-ar face plăcere să găsesc un concurs intitulat „Zona mea este cea mai frumoasă” sau „Vino pe meleagurile noastre” în care concurenții să ne descrie ținuturile din care fac parte. Cine le cunoaşte mai bine decât cei care locuiesc acolo? Să descrie cu lux de amănunte de ce zona lor merită vizitată; să ne capteze atenția şi să ne facă să le vizităm. Sunt atâtea locuri frumoase în țara noastră despre care ştim atât de puțin. Nu găsim întotdeauna informațiile necesare despre zo-ne „uitate parcă de lume”.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Crosetez dupa revista | Revista Practic idei

Leave A Reply