Castelul Bran și legenda

0

Liliana Stoica, Brăila
Dragă redacție,
Vă scriu cu mare drag despre minunatul Castel Bran, situat la 30 km de Brașov.
Este un monument istoric foarte important pentru țara noastră datorită frumuseții lui, a peisajului din jur, cât și a legendei contelui Dracula. Castelul Bran este situat pe o stâncă. El adăpostește în acest moment Muzeul Bran, care se întinde pe patru etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri etc. Puteți vizita în castel cele mai importante colecții și obiecte, cum ar fi patul cu baldachin, lucrat manual din lemn de tei, nuc, molid, stejar, apoi cada sculptată în lemn de platan și vitrina, rochiile care au fost purtate de către regină.
Motivul pentru care turiștii vizitează castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, este cea a lui Dracula sau a lui Vlad Țepeș, legată de castelul Bran. Dacă mergeți să vizitați castelul Bran nu aveți nimic de pierdut, chiar o să vă placă, așa cum mi-a plăcut și mie. Am rămas fără cuvinte când am intrat în castel, când am văzut cât este de mare curtea, am aruncat și noi câte un bănuț în fântâna din interiorul castelului. În castel puteți vizita camera cu costume, camera de trecere, holul, salonul mare, dormitorul reginei Maria, scara secretă, dormitorul regelui, sufrageria, salonul de muzică etc.
Așa că mergeți la castelul Bran, este păcat să nu-l vedeți. Avem o țară foarte bogată în castele, munți, câmpii, muzee. Străinii ne vizitează țara cu motive întemeiate!
Foto: Liliana Stoica

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply