Case vandute sau inchiriate doar cu certificat energetic

0

Incepand cu anul viitor locuintele vor putea fi vandute sau inchiriate doar daca au certificat energetic, iar autorizatiile de constructie pentru noile cladiri vor fi conditionate de existenta sistemelor alternative de incalzire.

Romania Libera anunta ca un nou proiect de Guvern cere constructorilor sisteme alternative de incalzire

Certificatul de eficienta energetica va fi valabil pe zece ani si va consta in valoarea consumurilor energetice şi de emisii CO2, inclusiv recomandari de reducere a consumurilor energetice.

Acest certificat va fi obligatoriu atat pentru cladirile nou construite, cat si pentru cele care implica renovari majore, vand costuri mai mari de 25% din valoarea de impozitare a cladirii.

Pentru cladirile noi

In ceea ce priveste constructia de cladiri noi, pentru obtinerea autorizatiei de constructie va fi nevoie si de intocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de energie.

Sistemele alternative de energie pot fi: sisteme descentralizate de alimentare cu energie bazate pe surse de energie regenerabila, sisteme de incalzire sau de racire centralizate sau de bloc, pompe de caldura sau cogenerare, mai spun cei de la Romania Libera.

Acest proiect urmareste ca pana in anul 2020 cladirile noi sa fie cladiri cu consum de energie aproape zero.


Sursa: Romania Libera
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply