Cascada Bigăr – loc de poveste I

0
Catita Petrovici
Catita Petrovici
Catiţa Petrovici, loc. Sviniţa, jud. Mehedinţi
Dragă redacţie,
Vă mulţumesc pentru că mi-aţi publicat articolul cu Taşa, căţeluşul meu drag, care are acum 6 luni.
De data aceasta vă scriu despre un loc minunat, unic în România şi chiar în Europa, căruia i-aş spune „Cascada minune de la paralela 45”.
În duminica de 10 iulie, la primele ore ale dimineţii, am pornit spre Bigăr, locul cu faimoasa şi minunata cascadă. Aveam de parcurs aproximativ 130 km până acolo, dar, auzind despre acele locuri frumoase, deşi ziua se anunţa caldă, am pornit la drum. Până la Băile Herculane aveam de mers 70 km, iar până la cascadă încă 60 de km. Am ajuns acolo pe la 8.40-9.00 dimineaţă. Deja era destulă lume, turişti de peste tot, încât cu greu am găsit un loc de parcare.
La intrare, chiar lângă panoul cu Paralela 45, se află cascada. Am rămas mută şi încremenită la vederea ei. Peisajul era de basm, din pietre izvora acea apă albastră, clară şi curată şi cădea în pârâiaşul cu acelaşi nume. Acea piatră-bolovan rotundă era acoperită cu muşchi care, la lumina soarelui, îşi schimbau culoarea, deveneau de basm, de poveste. Apoi am urcat pe nişte pietre aşezate drept scară, în apropiere şi am dat de a doua cascadă, ceva mai mică, însă la fel de frumoasă.
Continuarea aici.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply