Casa noua, de un metru latime

0

O casa de numai un metru latime din Varsovia va fi inchiriata unui scriitor israelian, inregistrandu-se pe lista celor mai inguste locuinte.

Conceptul apartine arhitectului Jakub Szczesny, care a creat micuta cladire pe doua etaje, din aluminiu si plastic, pentru a ocupa spatiul dintre o casa construita inaintea razboiului si un bloc nou de apartamente. Astfel, el a trebuit sa construiasca intr-un loc ingust de 1,2 metri si a luat-o drept o provocare.
Casa triunghiulara de 10 metri lungime la baza si 9 metri inaltime are o structura sustinuta de tevi din aluminiu si metal, la trei metri inaltime fata de sol. Persoanele care vor sa intre in casa trebuie sa urce cateva scari si apoi sa se inghesuie pe o usa cat o gaura in perete.
Constructia finantata de Fundatia pentru Arta Moderna din Polonia si de primaria din Varsovia este utilata si mobilata deja pentru primul sau chirias. La parter, se afla o toaleta si un dus, o bucatarie cu dulapuri, o chiuveta si o masa de doua persoane, precum si o canapea. Un pat dublu, o masa si un scaun decoreaza etajul.

Text: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply