Casa inteligenta

0

Casa inteligenta – Echipează-ți casa cu tehnologii de ultimă oră din domeniul domoticii. Alege sisteme de control centralizat al instalațiilor electrice, ce îți vor întreține nivelul dorit de confort, și activează-le comod din telecomandă, smartphone sau prin internet. Nu îți poate citi gândurile, dar va ține cont mereu de preferințele tale în materie de confort și protecție.

casa inteligenta
Sistemele domotice pot transforma orice spațiu locuit într-o casă inteligentă. Foto: © Frank Boston – Fotolia.com.

Având un sistem inteligent de control, toate aparatele și instalațiile electrice din casa inteligenta se pot controla comod de la panoul central, prin telecomandă, smartphone sau internet.

Citește și Case pasive.

Vei locui în casa inteligenta, care va „funcționa“ după gustul tău: va regla constant temperatura și umiditatea, va deschide automat ușile și ferestrele, va ridica/coborî storurile, va schimba intensitatea luminii, va controla udarea grădinii, va depista scurgerile de gaze, apă, fum. Nu va repeta același scenariu, ci se va adapta la programele stabilite în funcție de stilul tău de viață. Când ești plecat mult timp, casa va „dormi“ economic, dar va reveni la ambianța confortabilă înainte de întoarcerea ta.

casa inteligenta
Casă pasivă și inteligentă – locuința viitorului va avea un consum de energie apropiat de zero și un sistem centralizat de control audio, al luminilor și al instalațiilor electrice. Foto: amenajare Armand Group

Ai la dispoziție sisteme de control inteligent cu fir (cablate) și wireless (radio). Primele se montează, de regulă, din faza de construcție a casei, iar a doua categorie permite ajustări chiar și peste rețele deja formate. Indiferent de sistem, este important gradul de accesorizare.

Citește și Locuinţe ecologice la preţuri mici.

Atenție la cumpărare și instalare! Nu sunt produse de cumpărat direct din magazine, pentru a fi montate apoi de un electrician versat. Contactează firme cu reputație solidă, care îți vor oferi și consultanță la instalare.

casa inteligenta
Creierul din spatele casei inteligente poate fi sistemul Home Center 2, de la Fibaro, echipat cu tehnologie wireless. Acesta controlează luminile, parasolarele, temperatura, aparatura media, camerele video, senzorii, alarmele, prizele și echipamentele electrice. Foto: Fibaro

Citește și Ce inseamna casa inteligenta?

 

casa inteligenta
O operare optimă 
și facilă a tuturor funcțiilor unui apartament cu 
trei-patru camere e posibilă cu soluția preconfigurată KNX pentru case inteligente de la Schneider Electric. Foto: Schneider Electric

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 9/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: Fotolia, PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply