Casa cu nuferi

0

Beneficiind de o priveliste de poveste a lacului Snagov, Casa cu nuferi este unul dintre cele mai reusite proiecte de renovare care aduce in prin plan ideea de mansarda locuita.

Desi proiectul a presupus o serie de modificari la configuratia existenta a casei, proprietarii au optat pentru extinderea pe verticala, in vederea valorificarii la maxim a spatiului.

Forma sarpantei a constituit provocarea cea mai mare pentru noua redefinire a spatiului. Sub acoperisul in panta s-a dezvaluit un spatiu generos, organizat pe doua niveluri.

Incaperile de la mansarda au fost proiectate pentru a beneficia de o distributie optima a luminii, o atentie maxima fiind acordata alegerii ferestrelor potrivite de mansarda si pozitionarii lor corecte, care sa permita o manevrare usoara si sa faciliteze accesul la privelistea lacului cu nuferi roz.

Al doilea criteriu important pentru redefinirea spatiala a fost chiar flexibilitatea caracteristica mansardei, care permite o amenajare ce ofera deschidere, fara pereti de sustinere obligatorii, ca in cazul incaperilor situate la nivelurile inferioare ale casei.

Astfel s-a renuntat la peretii despartitori in favoarea stalpilor de sustinere si a grinzilor aparente. Noul interior de la mansarda beneficiaza mai mult de o compartimentare spatial-vizuala decat de una fizica. Se pot distinge cu usurinta: spatiul de odihna, bucataria, spatiul de relaxare, singura incapere care a necesitat o delimitare clara fiind baia.

 

Vezi mai multe poze in galeria foto atasata.

Vezi si: Casa de vacanta in mijlocul naturii. Mansarda luminoasa. Living la mansarda.


Advertorial Velux

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply