Casa anului 2014. Stil, idei si tendinte

0

Casa anului 2014 (3)Spuneam atunci cand vorbeam despre tendintele in decoratiuni ale anului 2014 ca povestea cu “ce se poarta in casa”, trebuie sa fie doar o colectie de idei pe care fiecare sa o filtreze in functie de personalitatea, gusturile si nevoile lui. Casa anului 2014 este o casa calda si primitoare, luminoasa si vesela. Casa anului 2014 trebuie sa fie casa in care sa gasesti liniste, confort, locul in care sa te simti in deplina siguranta si unde sa poti face ce vrei, cand vrei si daca vrei.

PCasa anului 2014 (4)e langa toate acestea casa anului 2014 are si cateva tendinte pe care noi le trnsformam in idei, solutii si propuneri. Partea cea mai frumoasa din poveste este ca stilul general in 2014 a ridicat pe primul plan simplitatea, confortul normal, mobila traditionala si ca incurajeaza imaginatia, decorul simplu si adaptat nevoilor familiei. In casa anului 2014 ceea ce conteaza este utilitatea si functiile pieselor de mobilier. In plus se pune accent pe reconditionare, reorganizare si adaptarea pieselor vechi de mobilier la noile tendinte.

Citeste si: 5 proiecte pentru casa ta in 2014

Casa anului 2014 este casa in care cei care o ocupa pun accent pe recucerirea spatiului, pe descoperirea unor spatii noi de depozitare care sa nu ocupe volumele necesare activitatilor de zi cu zi si pe mobila pe roti, multifunctionala.

Stilul scandinav este in topul alegerilor pentru anul 2014. Casa anului 2014 fiind o casa cu linii curate, simple, alba si ordonata, cu mult lemn si accente de culoare care sa o lumineze si sa o incalzeasca. 2014 se anunta a fi anul panourilor solare si a zonelor cat mai verzi, in jurul casei, pe casa si in casa.

Casa anului 2014 (2)Creativitatea personala si inventivitatea celor care ocupa o casa este ridicata la rang de lege. Nimic nu trebuie sa-ti stea in cale, nimic nu trebuie sa te opreasca din a bricola, amenaja, adapta si modifica pentru ca nevoile de locuit ale familiei sa fie implinite si satisfacute. Lazi de depozitare, cutiile si spatiile pentru obiecte diverse in interiorul bancilor, scaunelor, sub pat pe dulap si pe pereti fac legea in 2014. Casa anului 2014 este cea in care o sa se duca o lunga batalie pentru recucerirea spatiului si pentru organizare.

Casa anului 2014 (1)Citeste si: 2014: Calul de Lemn si influentele astrale in casa ta

In ceea ce priveste materialele lemnul este cap de lista urmat aproape de alama care este pe val si creste. Regula este: cand ceva trebuie sa fie metalic, atunci alege alama. Al treilea pe lista este griul care inlocuieste in forta albul. Ai de ales intre gri pal, gri profund, gri rece sau gri nisip. Ai posibilitatea de a folosi fara limite toate griurile colorate, adica nuante de gri inchis in care adaugi tonuri intense – verde, violet, rosu.

In ceea ce priveste accentele de culoare casa anului 2014 merge pe albastru, violet, verde sau galben. Cap de lista raman accentele de fuchsia cu nuante roz, adica culoarea anului 2014 – Radiant Orchid.

Ce mai este in tendinte in 2014? Mobila pictata, mobila reconditionata si retapisata in culori tari si materiale scumpe. Draperiile grele si perdelele simple si transparente. Sunt pe culme toate elementele de decor pe care le-ar iubi bunica, toate antichitatile, dar si tot ce are legatura cu formele geometrice regulate, precum si piesele de mobilier mari si  sculpturile abstracte.

Esential este ca toate tendintele merg pe urmatoarea idee: casa anului 2014 este casa in care te simti acasa si pe care ai amenajat-o singur, dupa nevoile si gustul tau.

Sursa: homedit.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply