Casa amenajata intr-o cladire istorica

0

Casa amenajata intr-o cladire istorica – Anvergura cu care s-au desfășurat renovarea, restaurarea și decorarea vilei ne-a trezit interesul de îndată ce am auzit de această lucrare. Finalul proiectului s-a dovedit a fi peste așteptările noastre.

interior casa istorica

Aflasem despre această casă amenajată într-o clădire istorică în urmă cu aproximativ doi ani, de la echipa de designeri La Maison, și pot spune că de foarte mult timp nu am mai fost așa nerăbdătoare să realizăm o ședință foto într-o locație recent amenajată. Datele proiectului mi s-au părut extrem de tentante pentru un articol în revista noastră, nefiind un lucru obișnuit să realizăm ședințe foto în clădiri catalogate drept monumente istorice. Întrebam frecvent în ce stadiu se află lucrările și doream ca ele să evolueze cât mai rapid, pentru ca noi să prezentăm încă un cămin remarcabil. Chiar dacă erau și ei (mă refer la echipa La Maison, care a coordonat îndeaproape întregul proiect) curioși de rezultatul muncii și implicării lor, pașii au fost parcurși cu atenție. „Deoarece casa este monument istoric, a trebuit să fim foarte atenți, în primul rând la detaliile arhitectonice, iar apoi a trebuit să alegem cu grijă destinația fiecărei încăperi, astfel încât să nu fie nevoie să intervenim la nivelul compartimentării interioare“, ne-a spus Cristina Zelmat.

dining cladire istorica

Până să se ajungă la lucrările efective, gazdele noastre s-au documentat foarte bine asupra ofertelor de amenajare de la noi. Își doreau un cămin luminos, rafinat decorat, cu ele-mente clasice ponderate, în care fiecare cameră să fie individualizată printr-o anumită nuanță. Astfel, au urmărit în paralel lucrări prezentate de mai multe studiouri de design/arhitectură și proiecte ale unor designeri de interior. Făcând o medie, dintre toate subiectele analizate, pe gustul lor au fost locuințele al căror ambient poartă amprenta echipei La Maison. După ce s-au edificat asupra stilului pe care doresc să-l abordeze, au luat legătura cu designerii La Maison.

Casă amenajată într-o clădire istorică, având o arhitectură revitalizată

„A fost o provocare pentru noi de la bun început. Construcția a fost ridicată în perioada interbelică. Are o arhitectură impresionantă, cu multe elemente specifice acelor ani. La momentul în care am fost prima dată să o vedem, se afla într-o stare bună. Acest lucru nu a însemnat o diminuare a intervențiilor noastre, căci a trebuit să restaurăm  cu foarte mare grijă medalioanele și stucaturile care împodobesc plafoanele și pereții camerelor.  Acestea au fost lucrări minuțioase, cărora le-au precedat unele obișnuite, precum înlocuirea pardoselilor (am montat parchet masiv) și finisarea pereților (am optat pentru vopsea lavabilă albă din două motive: proprietarii își doreau un cămin luminos, iar albul a fost varianta agreată și de ei; în plus, albul dă acea notă de eleganță pe care am dorit să o relevăm prin orice detaliu).

Pe lângă acestea, a mai existat o etapă care a necesitat măsurători atente, dar și elaborarea unui proiect detaliat. A fost vorba de placările din marmură din baia matrimonială, holuri și bucătărie. Dalele au fost dimensionate astfel încât să formeze modele șic, dar să și urmărească linia mobilierului care urma să fie poziționat. Practic, am mers în paralel cu alegerea mobilierului și cu montarea marmurei, tocmai pentru ca totul să iasă perfect. Acum pot să spun că totul este la linie, cum se spune în limbaj tehnic, în sensul că elementele au fost poziționate corect“, ne-a mărturisit Martine Claessens.

bucatarie-casa-istorica_4

În acest cămin se regăsesc piese de la branduri de renume, care au fost coordonate și integrate în context cu măiestrie. Deși nu au existat disonanțe pe parcursul amenajării, pentru ca totul să iasă perfect, a fost nevoie de căutări aprofundate și de alegerea mai multor variante. De exemplu, în cazul pufului din living și al canapelei, tapițeria, de un roz inedit, a fost căutată la toți furnizorii de țesături de la La Maison (și nu sunt puțini!) până au găsit nuanța ideală, atât de îndrăgită de gazda noastră.

baie-casa-istorica_3

Faptul că proprietarii mărturisesc că aceasta este casa la care au visat reprezintă cea mai frumoasă răsplată a efortului și implicării echipei de la La Maison și o confirmare în plus a profesionalismului acesteia.

Text: Mariana Nicolae

Citește și Cămin elegant cu tușe sobre

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply