Cartea senzorială

0
Deliana Trifa, bricolam coperta
Deliana Trifa
Deliana Trifa, Arad
Dragă Practic Idei,
De Ziua copilului, am vrut să îi ofer puiuţului nostru un cadou special: o carte senzorială.
Deliana Trifa
Deliana Trifa
Este una specială, deoarece am confecţionat-o singură. Aceasta este o carte cu care copilul se poate juca singur, familiarizându-se cu anumite materiale atingându-le. După ce am cercetat în special pe internet, am cumpărat coli de fetru de diferite culori, câteva figurine din acelaşi material şi magneţi mai puternici. Mi-am ales modelul şi am lucrat manual când Maria dormea.
Fiecare două pagini le-am lucrat separat şi la final le-am cusut una de cealaltă, începând cu prima copertă. Există elemente detaşabile, pe care copilul le manipulează exersând sau formându-şi nişte deprinderi şi elemente fixe. Între acestea sunt şi cele care le „adăpostesc” sau le „păstrează” pe primele menţionate. Poate părea complicat, dar nu este
Deliana Trifa
Deliana Trifa
deloc aşa.
Pentru prima „foaie” am lucrat nişte baloane colorate cu care se joacă un ursuleţ.
Toate se fixează cu magneţi peste nişte baloane mai mici de aceleaşi culori. Şi ursului i-am inserat un magnet. Baloanele sunt scoase de copil din buzunarul lucrat pe prima copertă. Am mai cumpărat nişte elefanţi pe care i-am înşirat pe sfoară. În sfârşit am mai lucrat un câmp cu flori. Şi pe acestea le-am găsit de cumpărat. Am mai cumpărat năstureii, pe care i-am cusut de partea de verdeaţă (un material dintr-un monstrar pentru tapiţerii).
Deliana Trifa
Deliana Trifa
Verdeaţa am cusut-o ca pe un buzunar pentru a adăposti florile când nu sunt înflorite. Norii şi soarele, festonaţi înainte, se fixează cu scai („arici”) decupat tot în formă de nori. Stropitoarea, utilă copilului să ude florile în zilele secetoase, este fixată în capse. Am căutat să folosesc diferite modalită i de prindere: nasturi, scai, capse, magneţi etc. pentru a stimula simţurile copilului.
Sper ca ideea mea să inspire şi alţi părinţi! Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply