Care este echipamentul fără de care nu poți munci în siguranță?

0

Căștile de protecție sunt un echipament esențial pentru munca pe șantier și nu numai. De-a lungul timpului, au fost realizate din piele, aluminiu sau fibră de sticlă. În ultimele decenii, materialele plastice au devenit standardul pentru căștile de protecție. Spre exemplu, majoritatea căștilor de protecție disponibile pe piață au calota realizată din polietilenă de înaltă densitate (HDPE).
Alături de îmbrăcămintea de protecție, căștile sunt indispensabile într-o gamă variată de activități.
Trebuie reținut că acest echipament de protecție nu este gândit să ofere o siguranță deplină, ci doar să amelioreze impactul. Energia impactului este absorbită de calotă, suspensie sau de căptușeală de protecție (dacă există).
Forma calotei este influențată de scopul de utilizare: căștile de protecție standard pot avea borul scurt pentru protecție împotriva soarelui. Calota fără bor oferă totuși o vizibilitate mai bună, pentru cei care lucrează la înălțime. Căștile de protecție pentru pompieri dispun de bor larg, pentru o protecție sporită a feței și gâtului.
Harnașamentul (suspensia) permite absorbirea energiei impactului. În plus, acesta poate fi dotat cu banda antitranspirație și sistem de ajustare a mărimii.
Ca și celelalte echipamente de protecție, căștile trebuie să fie versatile; de aceea, unele modele de căști de protecție pot fi dotate cu accesorii precum antifoanele externe sau lanterna frontală.
Fie că vorbim despre încălțăminte, îmbrăcăminte de protecție sau căști, acestea pot fi folosite la întregul lor potențial dacă sunt întreținute și curățate regulat.
Căștile de protecție trebuie depozitate în medii uscate, ferite de razele soarelui, care pot degrada calota. Curățarea se poate face doar cu apă și săpun; nu este recomandată utilizarea solvenților puternici.
De asemenea, casca de protecție trebuie inspectată regulat de crăpături sau ciobituri. Deși harnașamentul și accesoriile se pot repara, calota trebuie înlocuită dacă se observă imperfecțiuni.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply