Care este diferența dintre o mătură electrică și un aspirator?

0

Este esențial să îți cureți în mod regulat covoarele și podelele pentru a menține un mediu curat și sănătos acasă. Poți presupune că trebuie să utilizezi întotdeauna un aspirator pentru a face acest lucru, dar nu este întotdeauna necesar.

Când vine vorba de menținerea curățeniei în casă, măturile electrice și aspiratoarele sunt cele mai comune opțiuni. Însă deși ambele au ca scop principal îndepărtarea prafului și a murdăriei, există o serie de diferențe importante între ele. O mătură electrică poate fi o opțiune excelentă atunci când vrei să îți cureți rapid podelele.

Iată câteva diferențe dintre o mătură electrică și un aspirator:

Utilizarea

O mătură electrică poate aduna cu ușurință murdăria de pe lemnul masiv, covoarele de tip comercial și covoarele cu fire scurte. Deși pot fi folosite pe covoare cu fire lungi și dese, este posibil să nu poată capta murdăria care a ajuns mai adânc în covor. Dacă încerci să scapi rapid de părul vizibil al animalelor de companie sau să cureți firimituri ce tocmai au căzut pe jos, o mătura electrică își va face treaba foarte bine.

Cu toate acestea, în timp ce măturile electrice sunt grozave pentru treburile rapide, adesea nu au puterea de a ridica praful, alergenii, murdăria, părul și alte particule care au fost prinse în covorul tău. Un aspirator are puterea de aspirare pentru a ridica particulele pe care o mătură le ratează.

Măturile și aspiratoarele electrice pot fi folosite atât pentru tapiserie, cât și pentru draperii.

Comoditatea

O mătură electrică este mai ușoară și mai puțin incomodă decât un aspirator. Aspiratoarele sunt grele și voluminoase. De multe ori, este mai convenabil să ai la îndemână o mătură electrică pentru a înlătura mizeria decât să instalezi aspiratorul. O mătură electrică poate fi utilă pentru acele momente în care dorești să îți cureți podelele, dar nu ai timp de aspiratorul voluminos.

Deoarece măturile electrice sunt mai mici, ele sunt ușor de depozitat pentru cei care locuiesc într-o casă mică.

Costul

Aspiratoarele de înaltă calitate reprezintă o investiție costisitoare. Cele mai multe mături electrice costă mai puțin (deși o mătură bună poate costa la fel ca un aspirator ieftin). Dacă ai un buget limitat și ai nevoie de ceva rapid, o mătură electrică accesibilă ca preț te poate ajuta să îți cureți podelele. Cu toate acestea, reține că opțiunile mai ieftine ar putea să nu fie atât de durabile.

Zgomotul

O mătură electrică face mai puțin zgomot decât aspiratoarele. Aceasta este excelentă atunci când dorești să cureți mizeria, dar nu dorești să-i deranjezi pe cei din jur. De exemplu, dacă ai un copil mic care doarme și nu vrei să riști să pornești aspiratorul, o mătură electrică poate trece în liniște peste podele.

Dacă dorești o modalitate ușoară de a îți curăța podelele în fiecare zi, o mătură electrică ar fi o achiziție excelentă. Este o alegere foarte bună pentru familiile cu copii și animale de companie. Cu toate acestea, nu trebuie să te aștepți ca o mătură electrică să înlocuiască complet un aspirator. Indiferent de tipul de pardoseală pe care îl ai, un aspirator va oferi o curățare mai profundă și va ajuta să elimini orice urmă de murdărie sau alergeni care pot fi ascunși în fibrele covorului sau în crăpăturile parchetului. De asemenea, aspiratoarele sunt, de obicei, mai bune pentru a curăța alte suprafețe, cum ar fi canapelele și pernele, și pot fi utilizate pentru a-ți curăța în întregime locuința nu doar podelele.

Copyright imagini: https://elements.envato.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply