Caranvalul din Veneția

0

Monica Viericiu
Sunt mii de motive să vizitezi Veneția, iar unul dintre ele ar fi Carnavalul care atrage an de an tot mai mulți turiști din întreaga lume. Anul acesta a început mai devreme, deci se desfășoară în perioada 23 ianuarie- 9 februarie.
Veneția reprezintă unul dintre cele vizitate orașe din Italia, și pe drept cuvând pentru că ai ce vedea: Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Piața și Basilica San Marco, Biserica Santa Maria de la Salute, Basilica San Stefano, Basilica San Giovani, Basilica San Carlo, Casa de aur, Canal Grande, zecile de palate deosebit realizate, magazinele cu suveniruri, hotelurile cochete, străduțele înguste și mai ales canalele pe care te plimbi cu celebrele și romanticele gondole. Canal Grande, cum îi spune și numele, este cel mai mare canal, de-a lungul celor 4 km ai săi cât traversează orașul, oferă imagini de neuitat cu clădirile oglindindu-se gânditor în apă, la fel și insulele lagunei.
Un punct major de atracție pentru milioane de turiști îl constituie carnavalul, ce se desfășoară în februarie, înainte de intrarea în Postul Paștelui. Evenimentul, atestat din anul 1100, cuprinde manifestări culturale din care nelipsite vor fi celebrele măști și costume care an de an devin mai elaborate, mai impresionante. Tema acestui an este inedită, artizanii și meșteșugarii vor transpune pe o scenă imensă istoria acestui oraș deosebit și a tradițiilor sale. Este vorba despre relansarea istoriei într-o formă nouă, o renaștere a urbei și a spiritului venețian.
Dacă nici anul acesta nu ai ajuns acolo, nu-i nimic, se ține și în anul urmator. Poți afla tema, manifestările culturale ale fiecărei editii pe site-ul oficial www.http://www.carnevale.venezia.it
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply