Caprifoiul, floarea care da viata gardurilor

0

Caprifoiul, floarea care da viata gardurilor este perfecta pentru decorarea peretilor, a pergolelor, dar poate sa fie si un frumos si parfumat gard viu.

caprifoiul, floarea care da viata gardurilor

Sunt peste 200 de specii in famile, sunt plante care au fie frunza mereu-verde, fie cazatoare. Planta este originara din China, dar exista si soiuri originare din Europa meridionala. Caprifoiul se adapteaza bine in zone cu clima mai rece, chiar daca prefera o clima ceva mai blanda.

Frunzele au forma ovala, de un verde stralucitor, iar florile caprifoiului se deschid de primavara pana toamna, in functie de soi, au toate forma de tub si sunt reunite in grupuri. Florile caprifoiul sunt parfumate foarte delicat, aroma lor fiind evidenta mai ales seara. Dupa ce florile  trec, o mare parte din specii, alasa locul unor bace foarte decorative, colorate in alb sau portocaliu care dureaza multa vreme.

Citeste si: Trei sfaturi pentru trandafirii urcatori

Caprifoiul iubeste locurile insorite, dar se simte bine si in cele semiumbrite. Are nevoie de un teren bine drenat si bogat in humus, care trebuie mentinut umed. Pentru plantele care sunt urcate pe pereti sau garduri este nevoie de ingrasamant.

Tufele de caprifori sunt un decor excelent pentru gradinile mici unde suprafata de pamant este mica.

Citeste si: Cinci sfaturi pentru o gradina mica

Plante este sensibila la paraziti, mai ales afidele fiind cele care ataca carifoiul. Insecticide simple rezolva problema. daca aracul este masiv este recomandata tunderea plantelor.

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply