Când îți iei o pisică

0

Multă lume spune că pisicile își poartă singure de grijă, însă și ele au nevoie de noi, așa că pentru a ne bucura de o felină trebuie să ne facem lecțiile înainte de a o adopta.Iată ce greșeli să eviți!
Când iei o pisică, nu o poți returna la magazin ca pe un obiect. E o ființă vie, sensibilă și va rămâne marcată de faptul că a fost abandonată. Așadar, înainte de adopție, asigură-te că poți să păstrezi animalul în condiții optime cât mai mult timp, ideal până când moartea vă va despărți.

Foto: arhiva personala
Mulți proprietari de feline consideră că, dacă pisica crește numai în casă, nu are nevoie de niciun fel de vaccinuri ori tratamente de deparazitare. Greșit! Examinarea anuală și vaccinurile sunt obligatorii.
Economiile pe care crezi că le faci oferindu-i pisicii mâncare specială, dar mai ieftină decât cea recomandată de veterinar, te duc direct la urgențe, afectându-te mult la portofel. Veterinarul știe că, deși specială pentru pisici, mâncarea mai ieftină este preparată din proteine de porumb. Și nimic nu se compară cu proteinele obținute din carne. De altfel, pisica va consuma mai multă mâncare ieftină, tocmai pentru a-și face rost de nutrienții de care are nevoie.
La tăierea ghearelor apelează doar dacă ai încercat și n-ai reușit să o înveți să-și ascută ghearele într-un loc special pentru asta.Mereu acordă atenție cutiei în care pisica își face nevoile: trebuie curățată, uscată și așezată într-un loc unde ea ajunge ușor. E semn că trebuie dusă la medic de urgență, dacă a început să urineze în afara cutiei, deși ea este obișnuită să o foloseasă.
Nu băga pisica în rucsac, dorind să o iei cu tine când pleci câteva zile de acasă. O pisică nu e nici copil, nici câine. Pisicile se pot descurca singure dacă au mâncare, apă și nisip, chiar și câteva zile. Nu le permite să scotocească peste tot, să se agațe de perdele. Datoria noastră e să ne acomodăm cu aceste nevoi ale plăcutelor și iubitoarelor feline. Toate cele bune vă doresc!
Fănica Doina Țană, Brăila

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply