Cand iei credit de consolidare a datoriilor

0

Creditul de consolidare a datoriilor este, de fapt, un credit de refinantare. Citeste la ce trebuie sa fii atent cand optezi pentru un asemenea credit.

Trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa iei un credit de consolidare a datoriilor dar este destul de greu de stiut acest lucru, este reputatia bancii.

Exista anumite banci care au din cand in cand credite care par foarte foarte atractive. Dar dupa ce atrag destui clienti, dispar ofertele promotionale iar creditele acordate se scumpesc.

Ofertele promotionale

Lucrul acesta il poti afla fie de la angajatii bancii, ii poti intreba care a fost evolutia dobanzii in ultimul an sau chiar 2 ani, fie de la un broker de credite, fie de la prieteni sau cunostinte care au credite de la banca respectiva.

Din fericire lucrurile au inceput sa se schimbe iar bancile nu-si mai permit chiar orice. Insa este foarte important de stiut, inainte de a aplica pentru un credit, de conditiile in care se poate modifica dobanda. 

In concluzie

Asadar, exact cum recomand mereu, mai ales ca, dupa cum vedeti un credit de consolidare a datoriilor este destul de complex, fii foarte atent, afla toate costurile implicate inainte sa pornesti la drum, si citeste foarte bine toate conditiile noului credit, ca mai tarziu sa nu iti para rau ca ai dat vrabia din mana pe cioara de pe gard.

Citeste in numarul de mai al revistei Casa si gradina de ce nu mereu o consolidare a datoriilor este mai avantajoasa.


Articol EXCLUSIV online
Text: Alexandru Luca, general manager Luca Finance Management
Foto: Thinkstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply