Când amenajați camera copilului investiți inteligent (I)

0

Trebuie să acordăm o atenție deosebită felului în care amenajăm camera copilului. Să nu uităm că mediul în care crește îl influențează mult în dezvoltarea lui psihică și intelectuală. De mic, copilul trebuie să aibă asigurate condiții adecvate de odihnă, de joacă, de studiu.
Amenajarea camerei copilului este ușor de realizat atunci când spațiul este generos, dar poate deveni o adevărată provocare când spațiul este redus. Soluția este aceea de a folosi mobilier pe verticală, prevăzut cu multe compartimentări. Dacă aveți un bebeluș, trebuie să luați un pat special pentru sugari, confecționat din lemn, plastic ori metal și dotat cu pernuțe și alte accesorii din material textil care să-l protejeze de frig, curent sau accidente când va ajunge la stadiul primilor pași. Dulăpioarele vor fi ocupate cu hăinuțe, medicamente, jucării etc., iar măsuța specială pentru înfășat este de mare ajutor mamei. La fel și buzunarele textile prinse de grilajul pătuțului pe exterior. Atât pentru bebeluși cât și pentru copiii mici, amenajarea camerei trebuie să aibă la bază conceptul modelului lumii de basm și poezie: culorile pereților, mochetei, cuverturilor, moblierului se recomandă a fi pastelate, vesele și luminoase, cu jucării și figurine sau picturi direct pe pereți cu personaje din desene animate sau povești. Ele întregesc ambiantul drag copilului și, de ce nu, părinților.

camera copilului, mobila
Foto: arhiva Practic
Alegeți mobilier modular reglabil și astfel vă va fi mai ușor să suportați transformările de reamenajare odată cu înaintarea în vârstă a copilului vostru. Pătuțul bebelușului va fi întocmit ca un pat obișnuit sau unul suspendat, iar la modulele existente mai puteți adăuga altele necesare care să includă rafturi multiple și spații de depozitare care vor ajuta la menținerea ordinii. Și biroul și scaunul de birou este bine să fie alese din cele reglabile pe verticală, care se pot adapta vârstei în creștere. Biroul trebuie așezat în poziția care să asigure cădere luminii naturale în partea stângă. Pentru copiii mai mari, pe lângă figurine sau picturi pe pereți, se pot pune panouri decorative, hărți, orarul școlar ș.a.m.d.
proiectant Iordana Vasile, Buzău
Citește continuarea articolului aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply