Când amenajați camera copilului investiți inteligent (II)

0

Continuăm articolul despre cum amenajezi camera copilului. Iată prima parte aici!
Pentru lucruri mărunte, foarte utile sunt cutiile din diferite materiale sau coșuri sub diferite modele și materiale.
Rețeaua electrică ce străbate camera celui mic trebuie să aibă în vedere siguranța copilului și prevăzută astfel încât să fie ferit de accidente. În magazine găsiți dopuri de plastic pentru prizele electrice.
La ferestre e bine să aveți un sistem de siguranță (încuietoare speciale, grilaj etc.) căci, fiind tentați să exploreze spațiul, cei mici nu sunt conștienți de pericolele care-i pândesc. În comerț există și diverse dispozitive pentru închiderea dulapurilor proiectate pentru a-I împiedica pe copil să scotocească în acele spații. Puteți cumpăra și protecții pentru pus pe colțurile mobilei care atenuează șocul, în cazul în care se lovește de ea. Evitați să puneți în camera copilului decorațiuni din sticlă, ale căror cioburi pot fi periculoase.

camera copilului, cufere
Foto: arhiva Practic
Celor mici le place să se joace mult pe jos, așa că dacă amenajați camera pentru un copil, acordați atenție izolării termice a podelei și treceți la cheltuieli un covor mai gros cu imprimeuri gen oraș cu străduțe, cu personaje de basm și 2-3 pernuțe pentru șezut. Camera trebuie să fie un loc atractiv, unde copilul își poate desfășura eficient toate activitățile necesare dezvoltării lui. Repartizați copilului încăperea cea mai mare, cea mai luminoasă, cea mai călduroasă și liniștită. Amenajați-o și decorați-o numai cu cele necesare și lăsați mult spațiu central, unde să se poată juca în voie. Creați un spațiu al fericirii pentru copil!
proiectant Iordana Vasile, Buzău

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply