Canapea de piele: greseli frecvente

0

Când alegem pentru sufrageria noastră o canapea de piele ar trebui să ştim că, pentru a ne bucura cât mai mult de ea, întreţinerea ei depinde de mai mulţi factori, de la amplasarea ei în cameră până la produsele cu care o curăţăm.

canapea piele

Dacă vrei o viaţă lungă pentru canapeaua ta de piele ai grijă să nu faci aceste greşeli:

Amplasarea ei lângă o sursă de căldură sau raze solare
Locul pe care îl stabilim în sufragerie pentru canapea de cele mai multe ori ţine de comoditate şi efectul vizual. Dacă o aşezi în apropierea caloriferului sau oricărei alte surse de căldură rişti să strici pielea. Expunerea pe termen lung la căldura emisă de radiatoare sau calorifere, face ca pielea să se usuce şi să devină aspră. De asemenea, razele soarelui, în timp, au darul de a decolora pielea.

Cerneală de la reviste
Ziarele, revistele, şi uneori chiar şi cărţile, uitate pe canapeaua de piele, pot lasă urme de cerneală. Deşi acesta este locul ideal pentru citit, ai grijă ca nu cumva să te alegi cu o copie a revistei citite chiar pe mânerul canapelei.

Întoarcerea pernelor
Pielea este renumită pentru proprietăţile sale de a-şi păstra forma, dar pentru asta trebuie ajutată şi de noi. Întoarce săptămânal pernele canapelei şi astfel vei împiedica cutele să se formeze şi să se menţină pe termen lung.

Ştergerea prafului
Canapeaua de piele trebuie ştearsă de praf săptămânal. Indiferent dacă foloseşti o cârpă umedă sau o perie, fă-ţi timp în fiecare săptămâna pentru această operaţiune.

Produse de curăţat
Posesorii de canapele de piele trebuie să evite săpunurile, detergenţii sau uleiurile. Urmează instrucţiunile producătorilor, sau dacă ai dubii, apelează la profesionişti. O cârpă uscată sau una umezită în apă sunt de cele mai multe ori suficiente pentru a curăţa o canapea de piele.

Tu cum îţi cureţi canapeaua de piele?

 

Sursa: housekeeping.about.com

Sursa foto:  Spectral-Design – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply