Camera copiilor: sugestie de redecorare

0

Iti propunem o combinatie de portocaliu cu negru si albastru.

Initial camera din imagine amenajata pentru a indeplini mai multe functii: dormitor, dres ing, birou pentru studiu si loc de gimnastica. S-a mers pe o combinatie de contrast intre portocaliul pentru pereti, negrul pentru mobilier si albastrul inchis pentru mocheta.

DACA ITI PLACE COMBINATIA, o poti aplica intr-o camera de tineret – fie ca apartine unui baiat, fie unei fete. Se potriveste si unei incaperi care este impartita de catre doi frati. Vrei o culoare stridenta ca aceasta? Atentie, pune-o pe maximum doi pereti. Cum vezi in imaginea de mai sus, ti-am sugera sa folosesti portocaliul puternic pe peretele cu fereastra, energizeaza in locul de studiu, si pe peretele de care este lipit patul, pentru ca nu e in fata privirii atunci cand te scoli dimineata.

DACA STII CA IMPACTUL CULORILOR TARI asupra ta sau asupra copiilor tai are un efect imediat, nu te-am sfatui sa mergi pe un portocaliu foarte intens pentru ca oboseste privirea, iar combinatia cu negru si albastru inchis face amenajarea mai sobra. In plus, daca pe jos pui o pardoseala sau mocheta inchisa la culoare, toata camera va parea mai mica decat in realitate, pentru ca ochiul uman masoara un spatiu in primul rand dupa dimensiunile pe care le percepe la nivelul pardoselii.

PENTRU PERETI, opteaza pentru un portocaliu-galben, dintr-o paleta pastelata de culori, mai ales daca incaperea este intunecoasa. Daca este foarte luminoasa, alege un portocaliu catre rosu, dar tot dintr-o paleta pastelata. Nu uita faptul ca o culoare cu cat este mai intunecoasa, cu atat face ca spatiul sa para mai mic. Invers, daca alegi nuante pastelate, totul pare mai larg, mai aerisit.

Mobila inchisa la culoare va iesi foarte tare in evidenta, pe orice culoare stridenta sau pastelata; asadar, daca vrei acest lucru, da-i bataie cu negru sau maro inchis. Dar cel mai bine ar fi sa alegi un gri pal sau culoarea lemnului foarte deschis, cum ar fi frasinul.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Ioan Serban, foto: Radu Grozescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply