Câinele şi vârsta a treia – îngrijiri specifice I

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
medic veterinar Mihai Dincă, Bucureşti
Dragi prieteni,
Pe măsură ce animalele de companie îmbătrânesc, au nevoie de o îngrijire aparte, adecvată.
Grijă suplimentară
Acum este mai important ca niciodată să vă asiguraţi că beneficiază de toată atenţia de care are nevoie şi de o vizită periodică la medicul veterinar. Pe măsura trecerii timpului, organismul animalelor îmbătrâneşte mai rapid decât cel al omului şi, înainte să îţi dai seama, căţelul jucăuş a devenit un bătrânel care se mişcă greu, iar pisica ta jucăuşă pare tot mai leneşă şi doarme toată ziua.
Un animal în vârstă nu are nevoie de multe calorii precum un animal adult şi acum este momentul să îi administraţi o hrană săracă în grăsimi. Căţeii tineri necesită mai multe calorii decât câinii bătrâni. Animalele bătrâne au nevoie de o hrană bogată în fibre şi elemente esenţiale, precum proteinele. Pe măsură ce îmbătrânesc, animalele se mişcă mai încet, astfel că în mod cert nu îţi vei hrăni câinele bătrân cu aceeaşi mâncare pe care i-o dădeai şi când avea câteva luni.
Pe măsură ce îmbătrâneşte, câinele devine mai sensibil la temperatură. Un animal cu afecţiuni artritice nu se va simţi bine deloc dacă se află în curent, stă în frig, şi-a udat picioarele sau l-a plouat. Aşadar asiguraţi-vă permanent că animalului îi este suficient de cald şi că patul şi zona în care doareme sunt bine întreţinute.
 
Continuarea aici!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply