Cafeaua, nu doar un răsfăț

0

Cafeaua este asociată cu zorii zilei (bine, și cu amiezele relaxante), dar asta nu este tot ce poate. Există multe alte utilizări mai puțin știute pentru cafea. Unele dintre ele chiar mai mult decât utile în casă.

Se știe despre cafea că este un excelent exfoliant. Nu doar masajul cu zaț de cafea este eficient. Amesteca zaț de cafea (opărit și răcit în prealabil) cu gel de du, și vei avea un exfoliant incredibil de bun care, în plus, luptă și cu celulita.

Zațul de cafea este de asemenea inamicul furnicilor și este mai eficient decât chimicalele și insecticidele. Pune zaț de cafea în colturi și în drumul furnicilor, iar acestea vor pleca și nu vor mai reveni. „Tratamentul” trebuie repetat o data pe săptămână. Ține în frigider într-un șervet de hârtie zaț de cafea. Acesta înlătură mirosurile neplăcute. Poți folosi cafea proaspătă opărită. Pudra de cafea frecata pe degete îndepărtează eficient mirosul de usturoi și ceapa, după ce pregătești mâncarea. Freacă oale, farfurii și tocătorul cu zaț de cafea; înlătură orice urme de miros.

Zațul de cafea este foarte util și în gradina, fiind absolut insuportabil pentru melcii de gradina și un repelent excelent pentru insecte (musculițe bețive și țânțari). Pune zaț de cafea pe urma melcilor și așeză pe terasa o farfurie cu zaț de cafea pe care o împrospătezi zilnic, împotrivă țânțarilor și muștelor. Zațul de cafea este, de altfel, un bun fertilizator pentru plante. Pune doua-trei linguri de zaț de cafea, apoi un strat nou de pământ în ghivecele plantelor din casa.

Spală-te pe cap cu cafea concentrata, daca ai parul castaniu. Îmbogățește culoarea și menține parul strălucitor. Este minunat daca iți masezi pielea capului cu zaț de cafea. Este mai complicat, dar foarte eficient. Stimulează creșterea parului și te scapă de mătreață.

Nu în ultimul rând, cafeaua se poate dovedi eficientă atunci când faci curățenie: șterge mobila lăcuită cu o soluție făcută din părți egale de cafea super concentrata și ulei de măsline. Mobila se curata și își păstrează culoarea.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply