Cadouri din hârtie împăturită

0

Patru Luminita_Cum economisesc_2Luminița Pătru, loc. Redea, jud. Olt
Bună ziua, prieteni vechi,
După o lungă perioadă în care nu v-am scris, revin cu o scrisoare în care vă destăinui cum economisesc eu bani cu ajutorul tehnicii origami.
Am cunoscut prin această tehnică de reciclare a hârtiei posibilitatea de relaxare, de dezvoltare a imaginației, ascuțirea îndemânării, exprimarea emo­țiilor şi, nu în ultimul rând, economisirea banilor în aceste momente grele. Nu știam de acest procedeu decât la modul general, până când am văzut la o cunoştință o lebădă superbă, atunci m-a cuprins curiozitatea de a descoperi cât mai mult posibil despre acest lucru. Familia mea (soțul şi cei doi copii) a fost şi ea atrasă de acest domeniu ce vizează atât copiii cât şi adulții.
Fiindcă se apropie 8 Martie sfătuiesc cititorii să recurgă la această metodă pentru a dărui celor dragi (femeilor bi­neînțeles) ceva drăguț, ieftin, făcut personal, care poate valora foarte mult tocmai pentru că este confecționat de cel ce-l dăruiește. Am constatat de sărbătorile de iarnă cât de banale au devenit acele sms-uri care circulă cu această ocazie doar prin simpla selectare din agendă. Personalitatea ființelor (nu numai oamenii, cât şi animalele şi plantele) are nevoie de atenție şi afectivitate din partea celor apropiați aşa că am considerat-o o ocazie să fac puțin efort pentru că  merită. Dintr-o coală A4 ies 32 de dreptunghiuri pe care le veți împături şi vor rezulta nişte triunghiuri cu 2 „buzunărele” şi 2 „picioruşe” ce le veți zidi pentru a realiza o creație proprie (vezi foto).
Eu am dat frâu liber imaginației şi m-am gândit ca în acest an să dăruiesc cu ocazia sărbătorilor de primăvară câte un cosuleț cu ghiocei (bineînțeles din hârtie), pe care îl pot privi şi în toiul verii şi în mijlocul iernii aducându-și aminte cum eu am creat acea mică atenție special pentru ei.
Acest coșuleț îl puteți pune într-o cutiuță de plastic (spre exemplu am oprit de când am cumpărat globuri gândindu-mă că-mi va trebui cândva) sau o foiță transparentă de ambalat şi legată cu şnur de mărțişor (chiar făcut în casă din două fire alb-roşu). Puteți dărui un coşuleț sau puteți dărui un simplu ghiocel.
V-am dat o sugestie pentru 8 Martie, însă cred că puteți dărui şi altă aplicație, ce credeți că ar surprinde plăcut. Vă doresc succes și spor la lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply