Cadoul de Crăciun poate fi meșterit și din foi de porumb

0
Steluta Boanta
Steluța Boanță, Bucureşti
Dragă redacție,
Mulțumesc pentru premiul de 40 lei pe care mi l-ați acordat la concursul „Colțul cu tradiții“. Revin cu o idee de reciclare a foilor de porumb.
Particip şi la acest concurs, deoarece în perioada aceasta natura ne oferă multe resurse, numai noi să vrem să facem ceva din ele.
Foile de porumb, în care este învelit ştiuletele nu trebuie aruncate, la fel şi chica. Foile sunt foarte bune pentru legat vița-de-vie, primăvara când se face legatul în uscat, dar se pot folosi şi în alte scopuri. De exemplu, se pot face nişte țărăncuțe din ele, cu buchete de spice de tot felul, vopsite în culori diferite şi oferite cadou de Crăciun.
Se taie dintr-un lemn rotund, o bucată de 1 cm pentru postament. În mijloc se găureşte şi se introduce un bețişor  (să stea fixat bine) de grosimea şi lungimea unui pix.
Între timp se vopsesc foi  de porumb şi spice cu vopsea de ouă, culori diferite. În celălalt capăt, care nu este înfipt în suport se pun foi de porumb în interiorul cărora să fie un bulgăraş de hârtie sau tot foi mai moi care să dea forma rotundă a capului. Se leagă cu o sârmă care rămâne liberă la ambele capete, formând mâinile, se îmbracă şi mâinile cu foi de porumb, apoi din foi de o culoare se fac fusta şi brațele, din altă culoare şorțul, sau combinația care vă place. Cu o cariocă se trasează sprâncenele (maron) cu roşu buzele, cu albastru, negru sau verde ochii şi nasul două puncte negre. Părul se face din chica (mătasea)  de la porumb lipită cu adeziv rapid (tip super glue). Se pune o basma tot dintr-o fâşie îngustă de foaie de porumb, legată fin la spate. De asemenea, şorțul se leagă cu o fâşie îngustă de porumb, tot la spate.
Buchetul de spice uscate multicolor este de efect şi odată adăugat, gata țărăncuțele. Sunt spice de tot felul: spice de mohor uscate, de grâu, de ştir porcesc, gata colorat de un maro frumos, închis, şi câte şi mai câte, pe care nu le cunosc după nume.Încercați, numai lucrând la ele, vă vin şi alte idei.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply