Cactușii îmi răsplătesc grija cu flori spectaculoase

0
cactus
Foto: Gabriela Boaca
Gabriela Boacă, loc. Crivadia, jud. Hunedoara
Stimată redacție,
De la ultimul meu articol am reușit să achiziționez alte noi plante pe care le-am îngrijit cu mare drag și cărora le-am dat întâietate față de celelalte pe care le aveam și am încercat să le ofer condiții prielnice pentru a mă răsplăti cu florile lor grațioase și spectaculoase.
Îmi plac foarte mult cactușii, de aceea pe unde am găsit am tot cumpărat.
Perioada noiembrie-martie este perioada de iernare în care nu se udă și se țin la temperaturi moderate de cca 5-10 grade Celsius noaptea și 10-15 grade Celsius ziua, la loc luminos și aerisit. Perioada martie-octombrie este perioada de vegetație, de creștere și înflorire în care au nevoie de multă lumină, căldură, soare direct, udare pe vreme bună și când solul este uscat, preferabil se udă cu apă de ploaie.
Transplantarea are loc anual sau la 2-3 ani, cu cât rădăcinile sunt mai înghesuite în ghiveci cu atât înflorirea este mai abundentă. Se folosește un sol pietros, cu substanțe organice puține sau în unele cazuri deloc și permeabil pentru apă și aer. De reținut este faptul că substratul pe bază de turbă este dăunător pe termen lung și duce la putrezirea rădăcinilor și pierderea plantei.
Vă doresc multă sănătate și multe flori frumoase în vara ce urmează.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply