Buxus, un arbust de nădejde

1

Monica Viericiu
O grădină adevărată cere timp și efort, dar există și specii de plante pe care te poți baza fiindcă se adaptează ușor la condițiile de mediu, nu au pretenții deosebite și rezistă la condițiile de iarnă fără probleme. Printre acestea se numără și buxusul.
Buxus, mai este cunoscut popular sub numele de cimișir sau merișor. Este ideal pentru garduri verzi deoarece se dezvoltă bine în orice tip de sol, doar să fie drenat,  adaptându-se fără probleme și în spațiu însorit și la umbră, păstrându-și frunzișul verde tot anul. Este rezistent și la ger și la secetă. Se poate planta în grădină, direct în pământ, dar se pretează și la ghivece.
În funcție de felul cum este tuns, poate rămâne la portul arbustiv și înălțime de circa 40-50 cm, dar la fel de bine poate fi tăiat astfel încât să ajungă un pom de 5 m înălțime, dar creșterea este destul de înceată. Buxus va arăta foarte bine în grădină și tăiat simplu, drept, la același nivel, fie obținând diverse forme interesante, o adevărată artă, numită topiary. Tăierile repetate duc la îndesirea coroanei. De obicei, tăieri mai severe se fac după trecerea florilor (care nu au importanță ornamentală), prin luna mai. Iarna, ai grijă să scuturi zăpada care s-a depus pe crengi.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Gutuiul japonez chaenomeles | Revista Practic idei

Leave A Reply