Bureți de vase croșetați

0
foto Maria Ghiță
foto Maria Ghiță
Dragă redacție,
Citesc cu mult interes revista Practic Idei de ceva vreme şi sunt încântată să constat cât de multe idei au oamenii şi cât de eficiente ne sunt în viața de fiecare zi. Este prima dată când vă scriu.
Maria Ghiță, Ploiești, jud. Prahova
Eu vin cu o idee care poate să ajute gospodinele în bucătărie la spălatul vaselor şi nu numai. Ştim bine că vasele de bucătărie după folosire trebuie spălate şi cum această operațiune se face o dată, de două sau de trei ori pe zi, pentru aceasta avem nevoie de bureței simpli sau din plastic care după un timp relativ scurt de folosire se desfac, arată urât şi nu mai ajută la curățarea vaselor pe care le frecăm şi cu tix pentru a fi perfect curate.
Eu am fost nemulțumită de acei bureței din plastic, rotunzi, de toate culorile, din comerț pe care îi cumpăram ca să spăl  bine vasele de bucătărie.
Atunci am gândit că este nevoie de o împletitură mai sănătoasă a acestor bureței şi am găsit soluția.
Am cumpărat din magazinele de menaj bobine de rafie (există diferite culori: verde, albastru, roșu, galben) pe care le-am folosit pentru a croşeta aşa zişii bureței de vase care sunt mult mai rezistenți şi nu se mai destramă precum cei din comerț.
Cu croşeta am lucrat diferite modele, pentru bucătărie, dar şi pentru baie, aşa cum se vede în fotografie.
Culoarea bureților de baie o puteți alege în funcție de culoarea faianței din baie sau care să se asorteze cu aceasta sau orice culoare.
Pentru gospodinele care ştiu să croşeteze va fi foarte ușor, simplu şi nu ia timp mult. Dintr-o bobină de rafie care costă 3 lei se pot croşeta 3 sau 4 bureți (depinde de mărime). Puteți vinde câțiva vecinelor sau prietenelor, cu 2 lei bucata (astfel sunt mai ieftini decât cei din comerț), iar când vor vedea ce rezistenți sunt, sigur veți mai avea clienți.
Sunt mult mai economici, rezistă mult timp, arată frumos şi sunt mai eficienți la spălatul vaselor de bucătărie, al căzii, ori al chiuvetei.
Se lucrează în picioruşe mici şi dese sau mai lejere sau orice model la alegere. Dacă lucrați strâns, burețeii vor fi mai rezistenți şi mai abrazivi. Cei lucrați lejer sunt folositori pentru vasele mai delicate, deoarece nu le zgârie.
Spor la croşetat!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply