Bufniță din fetru

0

Monica Viericiu
În ultimii ani am observat o abundență de ornamente cu bufnițe. Le întâlnești peste tot, pe brățări, cercei, mărțișoare, genți, pe imprimeul tricourilor etc. Și dacă tot este la modă acest simbol al înțelepciunii, am putea realiza și o mică jucărie sau un breloc. Este simplu, iată cum.
Mai întâi îți imaginezi modelul pe care îl dorești, pe care îl creezi singur sau te poți și inspira de pe vreun alt obiect. Apoi stabilești dimensiunile jucăriei sau a figurinei pentru breloc și culorile necesare, după care faci rost de fetru subțire, îl găsești în magazinele articole pentru bricolaje. Mai adaugi la materiale un ac, 2-3 papiote de ață asortată culorilor de fetru, puțină vatelină pentru umplut, o foarfecă, un cartonaș și un pix.
Cum procedezi: desenezi conturul bufniței pe materialul ales si decupezi, apoi așezi bucata obținută pe altă foaie de fetru, desenezi conturul și decupezi, astfel încât să obții două bucăți cu formă și mărime identică. Mai ai de tăiat partea de burtică și gheruțele, apoi ciocul și ochii bufniței. Pentru cei din urmă, se folosesc trei straturi de material cusut, baza verde, două cercuri albe, pentru albul ochilor, două cercuri verzi decupate pe lungime (ca în fotografie) pentru pleoape. Pupilele fiind mici, ai de ales, ori le coși, ori le lipești. Fiii atent când tai aceste elemente fiindcă aici este importantă simetria, așa că nu strică dacă faci întâi un șablon dintr-un carton. Elementele obținute se cos în ordinea corectă pe materialul ales pentru bufniței, apoi acesta se coase pe margini cu bucata identică, pe care o vom considera spatele jucăriei sau decorațiunii. Nu se coase de tot, când mai avem puțin până la încheiere, se umple bufnița cu vatelină și abia apoi se termină cusătura. Pentru agățat, se fixează prin cusătură, o agățătoare asortată.
În loc de fetru poți folosi orice alt material textil rămas de la alte proiecte de croitorie, doar ai grijă cum lucrezi să nu se destrame marginile. Mult succes!
Foto: www.pixabay.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply