Bufetul special

0
Ioana Scripcaru
Ioana Scripcaru
@ Ioana Scripcaru, Bucureşti
Dragii mei,
Va spun povestea unui dulap cu totul special prin istoria şi prin finisajul sau. Când ai suficienta pasiune pentru un domeniu sau un lucru, atunci gaseşti şi resursele necesare pentru a duce la bun sfârit ceea ce ţi-ai propus. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui dulap de lemn (bufet îi ziceam noi) intrat în istoria familiei mele de mai bine de şase decenii. A purtat mai multe straturi de vopsea, fiindca periodic încercam sa-l actualizam. În ultimii
ani nu-şi mai gasea rostul pe nicaieri, fiind în cautarea unor piese de mobilier mai aparte, mai moderne. Totuşi nu ne-am îndurat sa-l aruncam, aveam atâtea amintiri în jurul lui. Parca vad paharul cu bomboane din care primeam câte una de sarbatori şi duminicile. Aşadar am curăţat toate straturile de vopsea veche cu care mai fusese dat, am chituit, am vopsit, iar la final, pentru un aspect elaborat, am realizat un desen cu ajutorul unui şablon facut de noi dintr-un carton. A ieşit destul de bine, suntem mândri de ce am realizat, iar bunica nu mai poate de bucurie. Este încântata sa aiba un dulap solid, dar cu aspect mai deosebit.
În plus, odata cu mobila refacuta am zugravit şi bucataria, pe unul dintre pereţi chiar am încercat sa realizam o imitaţie de stuc veneţian, dupa indicaţiile gasite într-un numar mai vechi al revistei. A ieşit surprinzator de bine, mai ales ca nu avem experienţă în domeniu.
Mult succes şi voua!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply