Buchete din hârtie creponată (II)

0

Doamna Andreea Cherciu din București realizează deocarțiuni printre se numără și minunate flori din hârtie. Am invitat-o la o ședință foto în studioul nostru, ocazie cu care am rugat-o să ne povestească mai multe despre această activitate.
Găsești prima parte a articolului aici.

Foto: Mihai Nicoale

Cum se întrețin aceste ornamente?
În primul rând, fiind confecționate din hârtie, aceste ornamente trebuie ferite de soare puternic, fiindcă le decolorează. Mai trebuie ferite de apă, evident, că se înmoaie, iar de praf se curăță cu un pămătuf. În ciuda aparentei fragilități, chiar dacă îți cade din mâini, buchetul este foarte rezistent, nu pățește nimic. Este foarte practic, rezistă la temperaturi mari, nu trebuie udat, deci va arăta perfect luni întregi. Iar miresele nu mai au de ce să își facă griji că se ofilesc florile din buchete vara. Chiar dacă folosesc aceleași culori de hârtie, fiecare buchet este unicat, fiecare floare este făcută manual și oricât te-ai strădui, nu ies două identice.
Cum ți-ai promovat mica afacere? 
Mai mult prin intermediul cunoștințelor. În plus, la ultimul job, eram reprezentanta unei companii distribuitoare de produse profesionale pentru saloanele cosmetice. Cunoșteam mulți oameni și când le-am prezentat florile au fost încântați, m-au sunat și am decorat multe saloane. Am postat mai puțin pe Facebook, doar câteva fotografii. Nu mi-am făcut o promovare intensă. Cea mai bună recomandare este de la om la om.
Ce proiecte mai ai?
Deocamdată lucrez singură, dar următorul pas este să mă extind. Mă interesează și partea de decorațiuni cu flori naturale. Vreau să mă dezvolt pe partea de evenimente, să fac aranjamente pentru mese festive, panouri mari pentru închiriere, decorurile complexe cu biciclete, leagăne, care au prins foarte bine la nunți, din câte am observat documentându-mă. Florile artificiale sunt mult mai practice, mai ales că vara nu sunt afectate de temperaturile mari. În plus, arată foarte bine. Munca aceasta îți ia destul timp, pentru că întâi îți procuri materialele, apoi te gândești cum să combini culorile, ce accesorii să adaugi, apoi mai ai de făcut ședințe foto, livrări, promovare.
Se poate trăi din handmade?

Mihai Nicolae

Eu deocamdată sunt mulțumită din punct de vedere financiar. Te poți întreține din această activitate, dar munca este de două ori mai multă decât la un job obișnuit. Adesea lucrez până la 2-3 noaptea și sunt zile întregi în care nu ies din casă și fac numai flori. Ca să reușești în acest domeniu, trebuie să-ți placă, să ai răbdare și înclinație. Există și o latură repetitivă, că execuți același produs de mii de ori, dar și una cu adevărat creativă când combini elementele și vrei să faci buchete cât mai interesante. Am luat-o treptat, așa că nu am investit mult în materiale. La aceste ornamente, 80% din valoarea produsului este pentru munca depusă. Dar te menții în branșă doar dacă inovezi continuu, dacă ești atent la trenduri.Deci este esențial să te informezi.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply