Buchet pentru mese speciale

1

Monica Viericiu
Ne aflăm în plin sezon de nunți, dar mai sunt și alte evenimente ce merită sărbătorite onomatici, poate zile de naștere sau o masă în familia extinsă, unde vrei ca totul să arate perfect și florile nu trebuie să lipsească.
Dar masa nu este doar pentru a mânca, ci și un foarte bun prilej să socializezi, să cunoști oameni noi, să afli ce au mai făcut vechii prieteni, așa că un buchet imens pus în mijloc nu va face decât să împiedice interacțiunea și să ducă la un deranjant joc de-a fața-ascunselea între invitați, de aceea sunt de preferat buchetele mici, alungite sau rotunde, nu mai înalte de 30 cm. Dacă ții morțis să fie foarte impozant, fiindcă este o petrecere deosebită, atunci poți folosi același aranjament, dar pus în vase subțiri, din sticlă, cu cel puțin 60 cm înălțime, pe lângă care invitații să se poată vedea.
Aranjamentele florale se procură de la magazinele specializate ori se meșteresc acasă pentru că nu este greu. Îți trebuie doar burete special, pe care-l găsești de cumpărat în diverse forme (cub, cilindru, glob, con, cerc), este verde, poros, spongios și foarte ușor când este uscat. Absoarbe minunat apa, deci odată introduse codițele florilor în el, vor rezista mult și bine. Deci nu ai de ce să te îngrijorezi în acest sens, doar să ții aranjamentele în locuri suficient de răcoroase până în ziua evenimentului.
Când te gândești la organizarea florilor în aranjament, stabilește care sunt florile de impact vizual, cele mai importante, apoi cele care vor pune completa prima categorie, cele care vor umple spațiile goale și cele care vor aduce un plus de farmec, de naturalețe. Un aranjament drăguț obții din trandafiri roșii cu crizanteme mici albe, floarea miresei (ce umple bine spațiile rămase între primele două), la care adaugi ferigi, iederă. Dar buchetul poate fi și din 5-6 specii de flori sau chiar mai multe, și din 2-3 , totul este să asortezi frumos totul.
Sfat! Nu introduce codițele direct în burete, ci fă mai întâi orificii cu un bețișor asemănător ca diametru. Codițele de tufănele, de trandafiri sunt mai lemnose și pătrund în burete, în timp ce unele mai moi, cum are lisianthus se vor rupe dacă nu ai făcut mai întâi un orificiu în suport. Succes!
Dacă vrei, poți încerca să faci și mărturii de nuntă ori să decorezi singur și lumânările!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Tablouri de toamna | Revista Practic idei

Leave A Reply