Buchet de toamnă

0

Monica Viericiu
Cum florile s-au împuținat prin grădini, trebuie să ne gândim la alte modalități de a ne înfrumuseța locuințele, de aceea îți propun să bricolezi un altfel de buchet de toamnă.
Decorațiunea pe care ți-o prezint este făcută integral din spice (de grâu, orz, ce ai), conuri de diverse forme, talaș, bucățele de lemn, ghinde, frunze de porumb (pănuși) sau de pomi, crenguțe și alte asemenea materiale naturale. Dar toate sunt uscate și nu va trebui să schimbi apa florilor, să-ți mai faci griji că s-au ofilit. Va fi nevoie doar ca din când în când să mai scuturi aranjamentul de praf.
Pe lângă suita de materiale enumerate, îți mai trebuie puțină sfoară, tot culoare naturală și un pistol de lipit cu silicon la cald. Cum procedezi: mai întâi strângi bine în mănunchi spicele, legi cu sfoară la bază și la vârf, cam la 20 cm distanță de bază. Uniformizezi spicele din ambele capete și începi lucrul la buchetul propriu-zis, aceasta fiind deocamdata doar baza. Stabilești dispunerea ornamentelor și începi să le lipești cu siliconul încins (cu pistolul) începând cu cel pe care îl pui în mijloc, apoi în continuare adaugi ce urmează spre bază, rând cu rând până obții o formă apropiată de a unui glob. Lucrezi încet, cu atenție, să nu rămână spații goale, care vor fi inestetice. Cauți să fie solid lipite, cât mai strâns unele de altele și să nu se vadă lipiciul. La final lipești și mănunchiul de spice în orificiul lăsat, având grijă să pui silicon din belșug. Dacă mai este nevoie, acoperi spațiile rămase libere cu câteva frunze rulate, ghinde, alune, și adaugi o fundă din iută sau pânză de sac.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply