Bucătărie în tendințe II

1
Bucătărie în tendințe
123RF
Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
4. Plante. Plante peste tot. Nu doar ghivece mici cu plante aromatice, ci și flori, fructe, roșii, citrice, fasole și tot ce îți mai trece prin minte și încape în bucătăria ta. Cu cât mai mult arată ca o gradină botanică sau o seră, cu atât vei fi mai relaxat când gătești și decorul va arăta mai proaspăt și viu.
5. Lumina. Dacă încă mai folosești o plafonieră în mijlocul tavanului și acesta e tot sistemul de iluminare, sperăm să te răzgândești curând. Anul acesta accentuează nevoia luminii abundente în bucătărie. Dacă nu îți permite structura casei să ai ferestre pe toți 4 pereții, atunci optează pentru cel puțin 4 corpuri puternice de iluminat în colțurile camerei, plus mici surse de lumină continuă deasupra blatului de lucru și a aragazului/chiuvetei. LED-urile se încadrează perfect în decor sau becurile simple, suspendate în tavan (potrivite mai ales în decorul predominant industrial și minimalist).
6. Mânere. Da, ai citit bine. Secretul stă în detalii, așa că mânerele sertarelor și clanțele ar trebui să fie rotunde. Cele subțiri și lungi nu mai sunt la modă de câțiva ani, așa că este momentul să ajungem și noi în pas cu trendul. În plus, sunt mult mai sigure pentru copii și se regăsesc într-o multitudine de stiluri și materiale, potrivite pentru bucataria ta.
7. Lemn. Indiferent de schimbarea stilurilor de-a lungul anilor, lemnul natur rămâne atotprezent și așa se va întâmpla și în 2017. Chiar dacă optezi pentru mobilă de sticlă, metal sau acoperită cu textile ori plastic, nu uita de accente de lemn. Tablouri din rondele de lemn cu fotografii transferate pe ele, nuiele și crenguțe cu forme ciudate, șlefuite și lăcuite, plăci simple de lemn cu mesaje pictate pe ele – totul merge când vorbim despre lemn și este foarte apreciat aspectul natural al acestuia, cu noduri, scorburi, găuri sau îndoituri.
Sperăm că acest material îți va servi drept mic ghid pentru modernizarea bucătăriei. Scrie-ne ce anume ai aplicat dintre toate aceste idei! Succes!
Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply