Bucătărie în tendințe I

0
Bucătărie în tendințe
123RF
Dragă cititorule,
Dacă printre planurile pe care ți le-ai făcut pentru anul acesta se numără și modernizarea, renovarea sau, cel puțin, redecorarea bucătăriei, este minunat, deoarece ți-am pregatit un material despre tendințele designului interior în amenajarea bucătăriei. Bucătărie în
1. Culoare. Surpriză! Anul acesta spune „adio!” culorilor îndrăznețe, cel puțin în bucătăria ta. Se poartă nuanțele foarte subtile, pastelate și, în loc să fie combinate cu alte culori contrastante, de data aceasta se folosesc împreună cu nuanțe ale aceleiași culori, cu foarte mici diferențe de saturație ori luminozitate. Daca mergi pe o culoare pastel, poți vopsi bucătăria în roz foarte palid, bleu sau verde. Dar ceea ce provoacă senzație este combinația de gri și alb, în special pentru bucătăriile minimaliste și cu dimensiuni reduse.
2. Vechi și nou. Mai știi când stilurile de design interior erau clare (modern, rustic, tradițional, industrial etc.)? 2017 răstoarnă complet acest concept și încurajează combinațiile de stiluri, în special rustic și modern. Cum? Prin folosirea elementelor din stilul modern (sticlă și metal) cu cele din rustic (lemn și textile). Astfel, poți avea un scaun cu șezutul de lemn, sprijinit pe picioare și spătar de metal sau o masă din lemn natur, cu toate nodurile scândurilor păstrate, dar care în centru are o fereastră de sticlă rezistentă sub care poți depozita ceva sau prin care poți vedea pur și simplu podeaua din bucătărie.
3. Gresia și faianța. Și pentru că tot am menționat podeaua, cred că o să te bucure că acum aranjamentul gresiei îți permite creativitate și imaginație. De ce? Pentru că nu vei mai cumpăra 3 cutii din același tip de gresie, ci o cutie într-un stil și cu o anumită cromatică, plus încă două complet diferite. Se apreciază acum combinația de plăci de gresie din diverse seturi, care nu au nimic în comun. Ai putea să folosești plăci gen puzzle (care puse împreună câte 4 sau câte 9 oferă un model complet) pentru a sparge vizual o podea cu același model de gresie. Amintește-ți însă că dacă pui plăci diferite, nu trebuie să fie așezate la distanțe egale sau dispuse simetric. Liber la dezordine creativă în acest an!
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply